Αμερικανικές εκλογές - Axios: Ο Τραμπ προετοιμάζεται και για να χάσει

Αμερικανικές εκλογές - Axios: Ο Τραμπ προετοιμάζεται και για να χάσει Facebook Twitter
0

Την ώρα που οι αμερικανικές εκλογές είναι μια «ανάσα» απέχοντας λίγες ώρες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για την ηγεσία, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται να προετοιμάζεται για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, δηλαδή και για να κερδίσει αλλά και για να χάσει, σύμφωνα με το Axios, επικαλούμενο ένα email που εστάλη.

«Πίσω από τα φώτα, η εκστρατεία του πρώην προέδρου Τραμπ προετοιμάζει μέλη του προσωπικού ενώ αναγνωρίζει ιδιωτικά ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές της Τρίτης» αναφέρει αρχικά, εξηγώντας παράλληλα τον λόγο που αυτό έχει σημασία. «Είναι ασυνήθιστο για τον Τραμπ ή την εκστρατεία του να απεικονίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από ρόδινα σενάρια. Αλλά ένα email προς το προσωπικό την Παρασκευή πρόσφερε μια ξεκάθαρη άποψη για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε αυτές τις εκλογές» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στο email, το οποίο έχει την υπογραφή της υπεύθυνης της εκστρατείας Σούζι Γουάιλς, γίνεται περιγραφή και αναφορά στα σχέδια μετά τις εκλογές και την ανακοίνωση του αποτελέσματος, χρησιμοποιώντας τις φράσεις «εάν είμαστε νικητές», «ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών» και «Θεού θέλοντος» και αναγνωρίζοντας ότι η κούρσα μπορεί να αποδειχθεί και κατά του Τραμπ.

Αμερικανικές εκλογές: Τι έγραφε το email

Σύμφωνα με το Axios, το «πραγματικό μήνυμα» του email, φαίνεται να είναι το γεγονός πως «η πλευρά του Τραμπ προβάλλει δημόσια εμπιστοσύνη στην εξέλιξη των εκλογών και προωθεί οποιεσδήποτε δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ νικά τη Χάρις», ωστόσο «έχει θέσει τις βάσεις εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει. Ο ίδιος ο Τραμπ έσπευσε να υποτιμήσει τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις και έχει υποσχεθεί ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να χάσει είναι εάν οι Δημοκρατικοί εξαπατήσουν. Αλλά και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι μπορεί να χάσει». 

Μάλιστα, ο Τραμπ φαίνεται να είπε στον Τζόναθαν Καρλ του ABC σε μια τηλεφωνική συνομιλία της Κυριακής το πρωί ότι αναμένει να κερδίσει, αλλά πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να χάσει: «Ναι, υποθέτω, ξέρεις... Υποθέτω ότι μπορείς να χάσεις, μπορείς να χάσεις. Δηλαδή, συμβαίνει αυτό, σωστά; Αλλά νομίζω ότι έχω ένα αρκετά σημαντικό προβάδισμα. Αλλά, θα μπορούσες να πεις, ναι, ναι, μπορείς να χάσεις. Άσχημα πράγματα μπορεί να συμβούν. Ξέρεις, συμβαίνουν πράγματα, αλλά θα είναι ενδιαφέρον».

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, η 30η Νοεμβρίου θα είναι η τελευταία σας ημέρα μισθοδοσίας. Σε περίπτωση που «εκλεγούν ο πρόεδρος Τραμπ και ο γερουσιαστής Βανς, πολλά στελέχη της εκστρατείας θα διοριστούν. Τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας θα αναδιαμορφωθούν Θεού θέλοντος, εάν είμαστε νικητές» συνεχίζουν στο ίδιο email, σχετικά με τα «απαραίτητα μέτρα για να γίνει η προετοιμασία για μια επιτυχημένη μετάβαση στον Λευκό Οίκο μετά τη νίκη του προέδρου Τραμπ».

Με πληροφορίες από Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM
Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM