Αμερικανικές εκλογές - Axios: Ο Τραμπ προετοιμάζεται και για να χάσει

Αμερικανικές εκλογές - Axios: Ο Τραμπ προετοιμάζεται και για να χάσει Facebook Twitter
0

Την ώρα που οι αμερικανικές εκλογές είναι μια «ανάσα» απέχοντας λίγες ώρες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για την ηγεσία, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται να προετοιμάζεται για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, δηλαδή και για να κερδίσει αλλά και για να χάσει, σύμφωνα με το Axios, επικαλούμενο ένα email που εστάλη.

«Πίσω από τα φώτα, η εκστρατεία του πρώην προέδρου Τραμπ προετοιμάζει μέλη του προσωπικού ενώ αναγνωρίζει ιδιωτικά ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές της Τρίτης» αναφέρει αρχικά, εξηγώντας παράλληλα τον λόγο που αυτό έχει σημασία. «Είναι ασυνήθιστο για τον Τραμπ ή την εκστρατεία του να απεικονίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από ρόδινα σενάρια. Αλλά ένα email προς το προσωπικό την Παρασκευή πρόσφερε μια ξεκάθαρη άποψη για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε αυτές τις εκλογές» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στο email, το οποίο έχει την υπογραφή της υπεύθυνης της εκστρατείας Σούζι Γουάιλς, γίνεται περιγραφή και αναφορά στα σχέδια μετά τις εκλογές και την ανακοίνωση του αποτελέσματος, χρησιμοποιώντας τις φράσεις «εάν είμαστε νικητές», «ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών» και «Θεού θέλοντος» και αναγνωρίζοντας ότι η κούρσα μπορεί να αποδειχθεί και κατά του Τραμπ.

Αμερικανικές εκλογές: Τι έγραφε το email

Σύμφωνα με το Axios, το «πραγματικό μήνυμα» του email, φαίνεται να είναι το γεγονός πως «η πλευρά του Τραμπ προβάλλει δημόσια εμπιστοσύνη στην εξέλιξη των εκλογών και προωθεί οποιεσδήποτε δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ νικά τη Χάρις», ωστόσο «έχει θέσει τις βάσεις εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει. Ο ίδιος ο Τραμπ έσπευσε να υποτιμήσει τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις και έχει υποσχεθεί ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να χάσει είναι εάν οι Δημοκρατικοί εξαπατήσουν. Αλλά και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι μπορεί να χάσει». 

Μάλιστα, ο Τραμπ φαίνεται να είπε στον Τζόναθαν Καρλ του ABC σε μια τηλεφωνική συνομιλία της Κυριακής το πρωί ότι αναμένει να κερδίσει, αλλά πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να χάσει: «Ναι, υποθέτω, ξέρεις... Υποθέτω ότι μπορείς να χάσεις, μπορείς να χάσεις. Δηλαδή, συμβαίνει αυτό, σωστά; Αλλά νομίζω ότι έχω ένα αρκετά σημαντικό προβάδισμα. Αλλά, θα μπορούσες να πεις, ναι, ναι, μπορείς να χάσεις. Άσχημα πράγματα μπορεί να συμβούν. Ξέρεις, συμβαίνουν πράγματα, αλλά θα είναι ενδιαφέρον».

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, η 30η Νοεμβρίου θα είναι η τελευταία σας ημέρα μισθοδοσίας. Σε περίπτωση που «εκλεγούν ο πρόεδρος Τραμπ και ο γερουσιαστής Βανς, πολλά στελέχη της εκστρατείας θα διοριστούν. Τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας θα αναδιαμορφωθούν Θεού θέλοντος, εάν είμαστε νικητές» συνεχίζουν στο ίδιο email, σχετικά με τα «απαραίτητα μέτρα για να γίνει η προετοιμασία για μια επιτυχημένη μετάβαση στον Λευκό Οίκο μετά τη νίκη του προέδρου Τραμπ».

Με πληροφορίες από Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM