Αλγερία: Συνοριοφύλακες σκότωσαν τουρίστες που μπήκαν κατά λάθος στα χωρικά ύδατα με τζετ-σκι

Αλγερία: Συνοριοφύλακες σκότωσαν τουρίστες που μπήκαν κατά λάθος στα χωρικά ύδατα με τζετ-σκι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Δύο Γαλλομαροκινοί τουρίστες σκοτώθηκαν από Αλγερινούς συνοριοφύλακες όταν βρέθηκαν κατά λάθος, ενώ έκαναν τζετ-σκι, σε αλγερινά χωρικά ύδατα, κοντά στις ακτές του Μαρόκου. 

Οι δύο τουρίστες από το Μαρόκο χάθηκαν στη θάλασσα ενώ έκαναν τζετ-σκι, κοντά στη μαροκινή πόλη Σαϊντία. Ένας τρίτος, επίσης Γαλλομαροκινός, ο Σμαΐλ Σναμπέ, συνελήφθη από τις αλγερινές αρχές.

«Χαθήκαμε αλλά συνεχίσαμε μέχρι που βρεθήκαμε στην Αλγερία. Καταλάβαμε ότι ήμασταν στην Αλγερία επειδή μας πλησίασε ένα μαύρο, αλγερινό φουσκωτό» είπε ο Μοχάμεντ Κισί, ο αδελφός του ενός από τα θύματα, που κατάφερε να διαφύγει και μίλησε στον ιστότοπο Al Omk του Μαρόκου.

«Οι άνδρες μας πυροβόλησαν. Ευτυχώς, δεν με πέτυχαν, όμως ο αδελφός μου και ο φίλος μου σκοτώθηκαν. Συνέλαβαν έναν άλλον φίλο μου», πρόσθεσε.

Η τραγωδία αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις του Μαρόκου με την Αλγερία. Τα σύνορα έχουν κλείσει από το 1994 και η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Μαρόκο τον Αύγουστο του 2021 κατηγορώντας το Ραμπάτ για «εχθρικές ενέργειες». Το Μαρόκο χαρακτηρίζει «παντελώς αδικαιολόγητη» αυτήν την απόφαση.

Με πληροφορίες από AFP-ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM