Αλβανία: Παραμένει υπό κράτηση ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας

Αλβανία: Αντικρουόμενες πληροφορίες για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Facebook Twitter
0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας στην Αλβανία, φαίνεται πως παραμένει μέχρι αυτή την ώρα υπό κράτηση καθώς δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Η είδηση ότι τελικά ο ομογενής, Φρέντι Μπελέρης παραμένει υπό κράτηση μέχρι αυτή τη στιγμή, μεταδίδεται, μεταξύ άλλων, από το himara.gr, το οποίο κάνει λόγο για «λάθος τηλεγράφημα του ΑΠΕ». 

Πράγματι, πριν λίγη ώρα το ΑΠΕ, μετέδωσε με τη σειρά του ότι παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι ο ομογενής αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, τελικά εξακολουθεί να κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας, όπου είχε μεταφερθεί.

Έως τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και επομένως δεν του έχει ασκηθεί και δίωξη. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι συνεργάτες του κ. Μπελέρη που συνελήφθησαν επίσης έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. 

Ο ομογενής υποψήφιος συνελήφθη το βράδυ από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών

Νωρίτερα, η Ελλάδα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στα Τίρανα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου. 

«Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ποιος είναι ο Φρέντι Μπελέρης

Ο κ. Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη, δέχθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Ο πρωθυπουργός λίγη ώρα πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM