Αλβανία - Δημοτικές Εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες με χαμηλή συμμετοχή και μικροεπεισόδια

Αλβανία - Δημοτικές Εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες με χαμηλή συμμετοχή και μικροεπεισόδια Facebook Twitter
0

Με την συμμετοχή των ψηφοφόρων να καταγράφεται  χαμηλή και μικροεπεισόδια έκλεισαν στις 19:00 οι κάλπες των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν από το πρωί της Κυριακής, στην Αλβανία.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το ποσοστό συμμετοχής, σύμφωνα με την απέχουσα από την διαδικασία αντιπολίτευση, ωστόσο, αυτή κυμάνθηκε γύρω στο 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια που ωστόσο δεν προκάλεσαν προβλήματα στην όλη διαδικασία.

Σε αυτό συνέβαλαν και οι εκκλήσεις που είχαν απευθύνει οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στους οπαδούς τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να διοργανώσει την ψηφοφορία σήμερα και όχι στις 13 Οκτωβρίου όπως με διάταγμά του είχε καθορίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και, κυρίως, του διεθνούς παράγοντα που κάλεσε την αντιπολίτευση να μην εμποδίσει την ψηφοφορία, όπως απειλούσε, ώστε να μην διαταραχθεί το ήρεμο κλίμα, όπως και έγινε. Το στοίχημα και για τις δύο πλευρές στη σημερινή ημέρα ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες.

Το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ψήφισαν περίπου 600.000 από τους 3.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, φαίνεται ότι δικαιώνει την αντιπολίτευση. Στελέχη της κυβέρνησης, όπως και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ωστόσο διακηρύσσουν ότι αποτελεί νίκη για την κυβέρνηση και μόνο το γεγονός ότι στήθηκαν οι κάλπες.

Επίσημες ανακοινώσεις γύρω από το αποτέλεσμα όπως και δηλώσεις και εκτιμήσεις για την όλη διαδικασία αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM