Ακάρ: Ελπίζω η Ελλάδα να μην κάνει το λάθος της επέκτασης στα 12 μίλια

Ακάρ: Η Ελλάδα Θα ζητήσουμε άδεια από την Ελλάδα στα χωρικά μας ύδατα; Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνέχισε την προκλητική του ρητορική με νέες δηλώσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου.

«Οι Έλληνες γείτονές μας συνεχίζουν τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις τους. Οι Έλληνες ομόλογοί μας αγνοούν τα γεγονότα και τις αδικίες τους, αλλά εμείς έχουμε δίκιο και, επομένως, είμαστε ισχυροί» ανέφερε σε νέες του δηλώσεις ο Χουλουσί Ακάρ.

«Ελπίζω να μην κάνουν το λάθος και να σκεφτούν να επεκταθούν στα 12 μίλια. Αυτό είναι λάθος υπολογισμός. Δεν πρέπει να προσπαθήσουν να μας δοκιμάσουν», τόνισε.

«Θα αυξήσετε τα χωρικά σας ύδατα στα 12 μίλια, θα κάνετε όλη την επέκταση παράνομα και άδικα. Το Μέις (Καστελόριζο), είναι σε απόσταση 1950 μέτρων (1,2 μίλια) από τα ύδατά μας και 600 χιλιόμετρα (373 μίλια) από την Ελλάδα.

»Θα ζητήσουμε άδεια από την Ελλάδα στα χωρικά μας ύδατα; Θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε το θέμα. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε όλα τα δικαιώματά μας παρά την υποκίνηση και τις παραβιάσεις. Ακόμα κι αν αυτό συμβεί σε άλλη χώρα, θα συμπεριφερθούμε με τον ίδιο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δύο ΝΑΤΟϊκές χώρες, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εξοπλίζει παράνομα τα αποστρατικοποιημένα νησιά και αγοράζει περισσότερα όπλα από όσα χρειάζεται.

«Ο σχηματισμός άλλων συμμαχιών εντός του ΝΑΤΟ αποδυναμώνει το ΝΑΤΟ», είπε. «Αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα μια απειλή για το ΝΑΤΟ».

Ο Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις αποστολές που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ διευκρινίζοντας ότι η χώρα του τηρεί αυτή τη στιγμή όλα όσα χρειάζονται για να μειώσει τις εντάσεις και να βρει ειρηνικές λύσεις, όπως σε όλους τους τομείς.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα F-16 και F-35 βρίσκονται σε εξέλιξη. Είπε ότι η δεύτερη συνάντηση των συνομιλιών του κοινού μηχανισμού θα πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ακάρ, ο οποίος δεν είναι ένα από τα μέλη του υπουργείου Άμυνας στα οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ότι μερικές φορές μπλοκάρονται οι ανάγκες της Τουρκίας σε στρατιωτικούς και αμυντικούς εφοδιασμούς.

«Η αδυναμία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σημαίνει επίσης αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ. Η αδυναμία της Τουρκίας να καλύψει τις ανάγκες της θέτει επίσης το ΝΑΤΟ σε κίνδυνο. Το βασικό μας πρόβλημα με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το ζήτημα του PKK και του YPG», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Με πληροφορίες από Daily Sabah, Hurriyet

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM