Ακάρ: Ελπίζω η Ελλάδα να μην κάνει το λάθος της επέκτασης στα 12 μίλια

Ακάρ: Η Ελλάδα Θα ζητήσουμε άδεια από την Ελλάδα στα χωρικά μας ύδατα; Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνέχισε την προκλητική του ρητορική με νέες δηλώσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου.

«Οι Έλληνες γείτονές μας συνεχίζουν τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις τους. Οι Έλληνες ομόλογοί μας αγνοούν τα γεγονότα και τις αδικίες τους, αλλά εμείς έχουμε δίκιο και, επομένως, είμαστε ισχυροί» ανέφερε σε νέες του δηλώσεις ο Χουλουσί Ακάρ.

«Ελπίζω να μην κάνουν το λάθος και να σκεφτούν να επεκταθούν στα 12 μίλια. Αυτό είναι λάθος υπολογισμός. Δεν πρέπει να προσπαθήσουν να μας δοκιμάσουν», τόνισε.

«Θα αυξήσετε τα χωρικά σας ύδατα στα 12 μίλια, θα κάνετε όλη την επέκταση παράνομα και άδικα. Το Μέις (Καστελόριζο), είναι σε απόσταση 1950 μέτρων (1,2 μίλια) από τα ύδατά μας και 600 χιλιόμετρα (373 μίλια) από την Ελλάδα.

»Θα ζητήσουμε άδεια από την Ελλάδα στα χωρικά μας ύδατα; Θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε το θέμα. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε όλα τα δικαιώματά μας παρά την υποκίνηση και τις παραβιάσεις. Ακόμα κι αν αυτό συμβεί σε άλλη χώρα, θα συμπεριφερθούμε με τον ίδιο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δύο ΝΑΤΟϊκές χώρες, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εξοπλίζει παράνομα τα αποστρατικοποιημένα νησιά και αγοράζει περισσότερα όπλα από όσα χρειάζεται.

«Ο σχηματισμός άλλων συμμαχιών εντός του ΝΑΤΟ αποδυναμώνει το ΝΑΤΟ», είπε. «Αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα μια απειλή για το ΝΑΤΟ».

Ο Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις αποστολές που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ διευκρινίζοντας ότι η χώρα του τηρεί αυτή τη στιγμή όλα όσα χρειάζονται για να μειώσει τις εντάσεις και να βρει ειρηνικές λύσεις, όπως σε όλους τους τομείς.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα F-16 και F-35 βρίσκονται σε εξέλιξη. Είπε ότι η δεύτερη συνάντηση των συνομιλιών του κοινού μηχανισμού θα πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ακάρ, ο οποίος δεν είναι ένα από τα μέλη του υπουργείου Άμυνας στα οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ότι μερικές φορές μπλοκάρονται οι ανάγκες της Τουρκίας σε στρατιωτικούς και αμυντικούς εφοδιασμούς.

«Η αδυναμία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σημαίνει επίσης αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ. Η αδυναμία της Τουρκίας να καλύψει τις ανάγκες της θέτει επίσης το ΝΑΤΟ σε κίνδυνο. Το βασικό μας πρόβλημα με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το ζήτημα του PKK και του YPG», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Με πληροφορίες από Daily Sabah, Hurriyet

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM