Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Cambridge Analytica στις ΗΠΑ

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Cambridge Analytica στις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Η βρετανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε αθέμιτα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα. 


Τον Μάρτιο, η Cambridge Analytica, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε παράτυπα τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για λογαριασμό της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ. 


Η Cambridge Analytica και η SCL Elections, η βρετανική μητρική της εταιρεία, ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι διακόπτουν άμεσα όλες τις δραστηριότητές τους και ότι θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες πτώχευσης, μετά το σοβαρό πλήγμα που υπέστη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.


Η αίτηση πτώχευσης υποβλήθηκε σε αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Cambridge Analytica υπογράφεται από τις Ρεμπέκα και Τζένιφερ Μέρσερ, κόρες του δισεκατομμυριούχου Ρόμπερτ Μέρσερ.

Η οικογένεια Μέρσερ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM