Αιθιοπία: Mοναχός 114 ετών ανέρρωσε από τον κορωνοϊό

Αιθιοπία: Mοναχός 114 ετών ανέρρωσε από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΑΡ
0

Ένας Αιθίοπας ορθόδοξος μοναχός κατάφερε να αναρρώσει από τον κορωνοϊό σε ηλικία 114 χρόνων, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο Tilahun Woldemichael πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από περίπου τρεις εβδομάδες νοσηλείας. Στον υπεραιωνόβιο χορηγούσαν οξυγόνο και δεξαμεθαζόνη, ένα φθηνό και ευρέως διαθέσιμο στεροειδές το οποίο σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές πιστεύεται πως μειώνει τη θνησιμότητα κατά τουλάχιστον ένα τρίτο στους βαριά ασθενείς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, το υπουργείο συνιστά την επείγουσα χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου στους ασθενείς της Covid-19 που χρειάστηκε να μπουν σε οξυγόνο ή αναπνευστήρα.

Ο εγγονός του υπερήλικα μοναχού τόνισε πως δεν υπάρχει πιστοποιητικό γέννησης ώστε να αποδείξουν την ηλικία του παππού του, ωστόσο έδειξε μια φωτογραφία του όπου γιόρταζε τα 100α γενέθλιά του.

«Έδειχνε νέος τότε» είπε ο εγγονός στο Associated Press, συμπληρώνοντας πως φοβήθηκε όταν ο παππούς του εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά «τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε ξανά μαζί».

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η Αιθιοπία μετρά 94 θανάτους και πάνω από 5.500 κρούσματα τού κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM