Άιντε: Καθοριστικές oι επόμενες εβδομάδες για το Κυπριακό

Άιντε: Καθοριστικές oι επόμενες εβδομάδες για το Κυπριακό Facebook Twitter
1

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ο οποίος είχε τρίωρη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτήρισε καθοριστικές τις επόμενες εβδομάδες για το Κυπριακό.

Ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καθοριστεί «όχι μόνο η μοίρα της διαδικασίας, αλλά και η τύχη του ερωτήματος εάν η Κύπρος θα επανενωθεί».

Για τη διάσκεψη για την Κύπρο σημείωσε ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει προσδοκίες ότι είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Ωστόσο, είπε, κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Άιντε ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη επεξεργάζονται με τις δύο πλευρές τρόπους για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε, προσθέτοντας πως εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν βήματα που θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά.

Μετά τις επαφές με τους δύο ηγέτες, σημείωσε, είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι και οι δύο ηγέτες είναι δεσμευμένοι να βρουν διέξοδο και τρόπους για να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, είναι σημαντικό οι δύο πλευρές να εργαστούν με νέα μεθοδολογία, η οποία θα φέρει ταχύτερη πρόοδο στα θέματα που εκκρεμούν.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ