Αιμομίκτες παιδοκτόνοι: Ετεροθαλή αδέλφια απέκτησαν 6 παιδιά και σκότωσαν τα δύο

Αιμομίκτες παιδοκτόνοι: Ετεροθαλή αδέλφια απέκτησαν 6 παιδιά και σκότωσαν τα δύο Facebook Twitter
0

Δυο ετεροθαλή αδέλφια προχώρησαν σε αιμομικτική σχέση, απέκτησαν έξι παιδιά και σκότωσαν τα δυο από αυτά με την υπόθεση να λαμβάνει σήμερα σοκαριστικές διαστάσεις κατά την καταδίκη τους στη Βρετανία.

Η 35χρονη Σάρα Μπάρας και ο 39χρονος Μπράντον Μάτσιν από το Σέφιλντ καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, που σημαίνει ότι θα περάσουν τουλάχιστον 35 χρόνια στη φυλακή για τα εγκλήματά τους. Όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, οι δράστες σκόπευαν να δολοφονήσουν όλα τα παιδιά τους.

Ο Τρίσταν και ο Μπλέικ, ηλικίας 13 και 14 ετών αντίστοιχα, στραγγαλίστηκαν από το ζευγάρι σε ακίνητο στην περιοχή Σάιργκριν, του Σέφιλντ, στις 24 Μαΐου. Αρχικά έδωσαν στα παιδιά φάρμακα παρά τη θέλησή τους, αλλά όταν αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να τα σκοτώσουν, αποφάσισαν να αναζητήσουν online άλλους τρόπους για να τα δολοφονήσουν.

Αιμομίκτες παιδοκτόνοι: Ετεροθαλή αδέλφια απέκτησαν 6 παιδιά και σκότωσαν τα δύο Facebook Twitter
Από αριστερά προς τα δεξιά τα θύματα: Τρίσταν (13) και ο Μπλέικ (14)

«Εγώ τους έδωσα ζωή και εγώ μπορώ να την αφαιρέσω», φέρεται να είναι η κυνική ομολογία της μητέρας, όπως μεταδίδει ο Guardian. Αφορμή για το διπλό φονικό των γονιών στάθηκε το γεγονός πως πίστευαν ότι θα έχαναν την κηδεμονία των παιδιών τους. Το ζευγάρι προσπάθησε επίσης να σκοτώσει ένα από τα μικρότερα παιδιά, επιχειρώντας να το πνίξει στο μπάνιο.

Το ζευγάρι είχε γεννηθεί από την ίδια μητέρα, αλλά είχε σεξουαλική σχέση, κάτι που κανείς άλλος δεν γνώριζε για χρόνια. Τα έξι παιδιά ζούσαν μόνο με την μητέρα τους η οποία έδινε την εικόνα πως απλά τα μεγαλώνει με την βοήθεια του αδελφού της, ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα ο πατέρας τους. Άλλωστε ακόμη και τα ίδια τα παιδιά είχαν πιστέψει πως ο πατέρας τους πέθανε στον πόλεμο, όπως τόνισε η εισαγγελέας Κάμα Μέλι.

Κατά την ανάγνωση της ποινής, ο δικαστής Γκος είπε στην Μπάρας: «Θεωρήσατε ότι η αγάπη σας για τα παιδιά σας και ο φόβος πως θα τα χάσετε, σας έδιναν το δικαίωμα να τους στερήσετε τη ζωή».

Το χρονικό της παιδοκτονίας

 

Στις 23 Μαΐου, οι δράστες συγκέντρωσαν χάπια από το σπίτι της Μπάρας και τα μοίρασαν στα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά, θέλοντας να τα σκοτώσουν. «Κανένα από τα παιδιά δεν ήθελε να πάρει τις κάψουλες, αλλά αναγκάστηκαν να το πράξουν», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Το ίδιο βράδυ, η μητέρα των παιδιών έγραφε παραπλανητικά στάτους στα social media, ισχυριζόμενη με χαλαρό ύφος πως τα παιδιά είχαν αρρωστήσει από κάποιο μικρόβιο. «Αποφάσισαν ότι τα παιδιά θα ήταν καλύτερο να πεθάνουν από το να ανατεθούν αλλού». Αφού στραγγάλισαν τα αγόρια, οι παιδοκτόνοι έβαλαν σακούλες σκουπιδιών πάνω από τα κεφάλια τους για να σιγουρευτούν τον θάνατό τους. 

Μετά το φονικ, η Μπάρας πήρε όσα παιδιά επέζησαν (όλα κάτω των 13 ετών) στο υπνοδωμάτιό της και κάλεσε την αστυνομία. «Τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει τους δύο αξιωματικούς της αστυνομίας για το σκηνικό που θα αντίκριζαν». 

«Οι αξιωματικοί βρήκαν την Σάρα Μπάρας ταμπουρωμένη σε ένα δωμάτιο με τα τέσσερα παιδιά. Είπε ψέματα στους αστυνομικούς ότι τα άλλα δύο παιδιά ήταν με γείτονες», εξήγησε η εισαγγελέας. «Όσο όμως η μητέρα μιλούσε στους ένστολους, ένα από τα παιδιά τους έκανε νόημα ότι τα αδέλφια της ήταν νεκρά, κουνώντας το χέρι του κατά μήκος του λαιμού του. Η Σάρα Μπάρας απαίτησε από το παιδί να σταματήσει αυτό που έκανε: "Σταμάτα, μην το λες αυτό"». 

Παρά τους εμετούς και τις παραισθήσεις, τα νεότερα παιδιά επέζησαν της απόπειρας δολοφονίας τους και ανένηψαν. Τα δύο μικρότερα από αυτά, είναι κάτω των τριών ετών. Ο συνήγορος της μητέρας, Μπράιαν Κοξ, αναγνώρισε ότι τα εγκλήματα της πελάτισσάς του δεν ήταν «τίποτα άλλο παρά διαβολικά», υποστηρίζοντας πως και η ίδια είχε «καταστραφεί κατά την παιδική της ηλικία», σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει κάποιο ελαφρυντικό. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM