Αιματηρή ένοπλη επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο από τζιχαντιστές- 17 νεκροί σε τουρκικό εστιατόριο

Αιματηρή ένοπλη επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο από τζιχαντιστές- 17 νεκροί σε τουρκικό εστιατόριο Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση από ενόπλους εναντίον ενός εστιατορίου στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντουγκού, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Ρεμί Νταντζινού σε συνέντευξη τύπου σήμερα.


Ο αριθμός των θυμάτων είναι προσωρινός, σύμφωνα με τον υπουργό. Αργά χθες, ένοπλοι επιτέθηκαν στο τουρκικό εστιατόριο Aziz Istanbul, προτού το περικυκλώσουν αστυνομικοί και χωροφύλακες της πολιτοφυλακής.


Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως και πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς από τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν σε όλο το μήκος της υποσαχάριας περιοχής της Σαχέλ. Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν γίνει κατά μήκος του απομονωμένου βορεινού συνόρου της με το Μάλι, μια χώρα στην οποία έχουν οι ισλαμιστές μαχητές έχουν διαπράξει επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών για πάνω από δεκαετία.


Τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και ξενοδοχείο στην Ουαγκαντουγκού τον Ιανουάριο 2016, την ευθύνη για την οποία επίθεση ανέλαβε η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.


Μια νέα συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων του Μάλι που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση όπου σκοτώθηκαν πέντε τουλάχιστον άτομα σε θέρετρο πολυτελείας στο Μάλι έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό δημοφιλές με Μαλινέζους που ζούν σε χώρες της Δύσης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM