Αίγυπτος: Νέα θανάσιμη επίθεση καρχαρία μέσα σε ένα 24ωρο -Δεύτερη γυναίκα νεκρή

Αίγυπτος: Νέα επίθεση καρχαρία μέσα σε ένα 24ωρο- Δεύτερη γυναίκα νεκρή Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Δεύτερη γυναίκα πέθανε έπειτα από νέα θανάσιμη επίθεση καρχαρία κοντά στη Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μετά την χθεσινή θανάσιμη επίθεση σε μία γυναίκα αυστριακής καταγωγής, οι αρχές έκλεισαν πολλές παραλίες στην περιοχή.

«Δύο γυναίκες δέχτηκαν επίθεση από καρχαρία ενώ κολυμπούσαν στην περιοχή του Σάχελ Χασίς, στα νότια της Χουργκάντα» ανέφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα.

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης της περιοχής αυτής, ο Αμρ Χανάφι, είχε απαγορεύσει για τρεις ημέρες κάθε δραστηριότητα στις παραλίες αυτές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε ότι το ένα από τα θύματα ήταν Αυστριακή, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Το διάταγμα του κυβερνήτη έκανε λόγο για «μια Αυστριακή τουρίστρια» την οποία δάγκωσε στο αριστερό χέρι ο καρχαρίας.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA το θύμα καταγόταν από την περιοχή του Τιρόλου, ήταν 68 ετών και έκανε διακοπές στην Αίγυπτο από τις αρχές Ιουνίου μαζί με τον Αιγύπτιο σύντροφό της.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί χρήστες έχουν ανεβάσει το βίντεο –που δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί η αυθεντικότητά του, ούτε η ημερομηνία που τραβήχτηκε– το οποίο δείχνει μια κολυμβήτρια να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και στη συνέχεια γύρω της η θάλασσα κοκκινίζει από το αίμα.

Οι καρχαρίες της Ερυθράς Θάλασσας σπανίως επιτίθενται σε κολυμβητές, εφόσον εκείνοι δεν ξεπερνούν τα όρια που έχουν θέσει οι αρχές. Το 2018 ένας Τσέχος τουρίστας σκοτώθηκε από καρχαρία στα ανοιχτά μιας παραλίας.

Την ίδια τύχη είχε το 2015 ένας Γερμανός ενώ το 2010 μία Γερμανίδα σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τουρίστες τραυματίστηκαν σοβαρά από επιθέσεις καρχαριών κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ, το γνωστότερο θέρετρο της Αιγύπτου.

Mε πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM