Αίγυπτος: Επίθεση τζιχαντιστών σε σημείο ελέγχου στη Δυτική Έρημο- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Αίγυπτος: Επίθεση τζιχαντιστών σε σημείο ελέγχου στη Δυτική Έρημο- Τουλάχιστον 10 νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση φερόμενων ως ισλαμιστών εναντίον σημείου ελέγχου στην επαρχία της Νέας Κοιλάδας στη Δυτική Έρημο της Αιγύπτου, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.


Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 20:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο σημείο ελέγχου Νακμπ, 70 χλμ. από την πόλη Χαργκά, όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.


Τουλάχιστον δύο από τους δράστες επίσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.


Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη ανάληψη της ευθύνης.


Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με τη δράση τζιχαντιστών, κυρίως του βραχίονα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια, αφότου ο στρατηγός και σήμερα πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Εκατοντάδες στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί.


Η δράση των ανταρτών επικεντρώνεται στην επαρχία του Σινά. Η αποψινή επίθεση όμως διαπράχθηκε σε περιοχή που απέχει πολύ από αυτήν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM