Αιφνίδια έκρηξη της Αίτνας προκάλεσε πανικό και δέκα τραυματίες

Αιφνίδια έκρηξη της Αίτνας προκάλεσε πανικό και δέκα τραυματίες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη ηφαιστείου της Αίτνας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά και διεθνή πρακτορεία.

Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και μέλος κινηματογραφικού πληρώματος του BBC. Σύμφωνα με την επιστημονική ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου, μεταξύ των τραυματιών είναι και κάποιοi εκδρομείς που ήταν κοντά στον κρατήρα την ώρα της έκρηξης.

Οι τραυματίες έχουν εγκαύματα, κοψίματα και μώλωπες, αλλά έχουν διαφύγει από το σημείο. Κατά την αιφνίδια έκρηξη, λάβα, αέρια και πέτρες εκτοξεύτηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων και φέρονται να τραυμάτισαν τους ανθρώπους που είχαν πλησιάσει. 

Ένας ηφαιστειολόγος περιέγραψε την έκρηξη ως την πιο επικίνδυνη που έχει δει στην Αίτνα τα τελευταία 30 χρόνια ενώ ιταλικά, τοπικά μέσα κάνουν λόγο για σκηνές πανικού.

Οι αρχές δεν ανέφεραν κίνδυνο για τις πόλεις που βρίσκονται στις πλαγιές του ηφαιστείου. Η Αίτνα, το ψηλότερα ενεργό της Ευρώπης, είχε «ξυπνήσει» πριν από περίπου 15 μέρες και είχε δώσει ισχυρές εκρήξεις για διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας πριν το φαινόμενο παρουσιάσει εκτόνωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ