«Αηδιαστικό»: Σάλος στην Ιταλία με υπουργό της κυβέρνησης Μελόνι - Είχε φωτογραφηθεί με περιβραχιόνιο με τη σβάστικα

«Αηδιαστικό»: Σάλος στην Ιταλία με υπουργό της κυβέρνησης Μελόνι - Είχε φωτογραφηθεί με περιβραχιόνιο με τη σβάστικα Facebook Twitter
0

Ο διορισμός από την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι ενός βουλευτή της άκρας δεξιάς, ο οποίος είχε φωτογραφηθεί το 2005 φορώντας ένα περιβραχιόνιο με τη σβάστικα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία. 

Ο Γκαλεάτσο Μπινιάμι, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του μεταφασιστικού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας της πρωθυπουργού Μελόνι, διορίσθηκε χθες, Δευτέρα, υφυπουργός Υποδομών.

Αυτός ο 47χρονος δικηγόρος είχε φωτογραφηθεί στη διάρκεια μιας γιορτής το 2005 φορώντας μαύρο πουκάμισο και στο αριστερό χέρι ένα κόκκινο περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό.

Ο διορισμός του είναι «μια προσβολή, μια αναξιοπρέπεια έναντι του Συντάγματος, της μνήμης, της Ιστορίας και των θυμάτων της σβάστικας», του εμβλήματος των ναζί, αντέδρασε στο Twitter ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μάρκο Φουρφάρο.

«Ντροπή σου, Τζόρτζια Μελόνι», πρόσθεσε.

Ο ενδιαφερόμενος καταδίκασε σε ανακοίνωσή του «κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, ελευθεροκτόνας και αντιδημοκρατικής έκφρασης», χαρακτηρίζοντας το ναζισμό «απόλυτο κακό».

Η φωτογραφία του 2005 είχε τραβηχτεί «σε ιδιωτικό πλαίσιο» και «έχω ζητήσει συγγνώμη περισσότερες από μία φορά», υπογράμμισε.

Ο πρώην δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις χαρακτήρισε τη φωτογραφία «αηδιαστική», ενώ πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν στο Twitter το διορισμό του Μπινιάμι.

Άλλοι διορισμοί σε υπουργεία που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα, επικρίθηκαν από την αριστερή αντιπολίτευση.

Ο Κλάουντιο Ντουριγκόν, που διορίστηκε στο υπουργείο Εργασίας, είχε προτείνει το 2021 να μετονομαστεί ένα πάρκο της Λατίνα, νότια της Ρώμης, το οποίο φέρει τα ονόματα των δολοφονημένων δικαστικών κατά της μαφίας Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, και να του δοθεί το όνομα του Αρνάλντο Μουσολίνι, του αδελφού του δικτάτορα. Η πολεμική που ακολούθησε τον είχε οδηγήσει σε παραίτηση.

«Όταν το παρελθόν δεν παρέρχεται. Μαύρες σκιές στην επιλογή των υπουργών» είναι σήμερα ο τίτλος της κεντροαριστερής εφημερίδας La Repubblica.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM