Αγοράκι γεννήθηκε με δύο πέη στη Βραζιλία - Οι γιατροί του ακρωτηρίασαν το πιο μεγάλο

Αγοράκι γεννήθηκε με δύο πέη στη Βραζιλία - Οι γιατροί του ακρωτηρίασαν το πιο μεγάλο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ένα αγόρι από τη Βραζιλία γεννήθηκε έχοντας δύο πέη, σε μια περίπτωση που προκύπτει πιθανολογικά μία φορά στο πέντε εκατομμύρια, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το αριστερό πέος, το οποίο ήταν και μεγαλύτερο. Αρχικά, σχεδίαζαν να αφαιρέσουν το δεξί πέος του δίχρονου αγοριού αλλά, όπως διαπιστώθηκε το μεγαλύτερου μεγέθους μόριο δε λειτουργούσε σωστά επειδή η ουρήθρα του ήταν πολύ στενή.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού το αριστερό πέος αποκολλήθηκε πλήρως. Βέβαια, μιλώντας για το περιστατικό στο Journal of Pediatric Urology, οι χειρουργοί δεν εξήγησαν γιατί το πρόβλημα του αγοριού διορθώθηκε μόνο όταν ήταν δύο ετών.

Η Marcela Leal da Cruz και οι συνεργάτες της είπαν ότι επρόκειτο για κλασική περίπτωση διφαλίας, η οποία έχει εντοπιστεί μόνο 100 φορές στην ιστορία, με το πρώτο γνωστό κρούσμα να χρονολογείται από το 1609.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πάθηση επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγοράκια. Το πώς εμφανίζεται η διφαλία είναι ακόμα ασαφές στην επιστημονική κοινότητα αν και θεωρείται ότι συμβαίνει τυχαία όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στη μήτρα της μητέρας.

Οι ασθενείς μπορεί να έχουν είτε πλήρη διφαλία, όταν και τα δύο πέη είναι καλά αναπτυγμένα, όπως στην περίπτωση του αγοριού από τη Βραζιλία, είτε μερική διφαλία, όταν το ένα πέος είναι μικρότερο ή παραμορφωμένο.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM