Αφού χαρακτηρίστηκε «αντισημίτης της εβδομάδας», ο Τζον Κιούζακ πέρασε στην αντεπίθεση

Αφού χαρακτηρίστηκε «Αντισημίτης της Εβδομάδας», ο Τζον Κιούζακ πέρασε στην αντεπίθεση Facebook Twitter
«Για την ιστορία, το να μιλάς ενάντια στα ισραηλινά εγκλήματα δεν είναι αντισημιτικό, είναι ανθρώπινο και λογικό». Φωτ.: Dave Kotinsky/Getty Images/Ideal Image
0

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ηθοποιός Τζον Κιούζακ μερικές μέρες αφότου η μη κερδοσκοπική ομάδα παρακολούθησης αντισημιτικών εκδηλώσεων με την ονομασία StopAntisemitism σε ανάρτηση στο Χ την περασμένη Κυριακή τον χαρακτήρισε «αντισημίτη της εβδομάδας».

«Μια λίστα γεμάτη ψέματα» ήταν η απάντηση του 55χρονου σταρ στις κατηγορίες εναντίον του, που τον φέρουν να αρνείται τους μαζικούς βιασμούς που συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου και να χαρακτηρίζει τη Χαμάς ως «φιλανθρωπική οργάνωση», η οποία μάλιστα χρηματοδοτείται από το Ισραήλ. Στην ανάρτησή της η ομάδα StopAntisemitism απευθύνεται, ταγκάροντάς το, και στο πρακτορείο που εκπροσωπεί τον ηθοποιό ρωτώντας «γιατί εκπροσωπούν αυτόν τον φανατικό».

Αφού χαρακτηρίστηκε «Αντισημίτης της Εβδομάδας», ο Τζον Κιούζακ πέρασε στην αντεπίθεση Facebook Twitter

Στην απάντησή του, ο Κιούζακ κατηγορεί με τη σειρά του την οργάνωση, μαζί με άλλες οργανώσεις όπως το Διεθνές Νομικό Φόρουμ, ότι «χρησιμοποιούν ως όπλο τον ρατσισμό εναντίον των ακτιβιστών υπέρ της ειρήνης». «Πρόκειται για συστηματική συκοφαντική δυσφήμιση», λέει. «Θέλω να ξέρω αν οι άνθρωποι που τους ακολουθούν το γνωρίζουν – και αν το γνωρίζουν, συγχωρούν αυτή την άθλια συμπεριφορά;».

Αρκετοί υπήρξαν πάντως οι υποστηρικτές του ηθοποιού στα social media, που σημειώνουν ότι ο Τζον Κιούζακ κοινοποιεί αναρτήσεις που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους, όχι τη Χαμάς. Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο X, την οποία ο Κιούζακ κοινοποίησε, έλεγε: «Για την ιστορία, το να μιλάς ενάντια στα ισραηλινά εγκλήματα δεν είναι αντισημιτικό, είναι ανθρώπινο και λογικό». Ο ίδιος ο ηθοποιός σχολίασε κάτω από αυτή την ανάρτηση: «Πρόκειται απλώς για συκοφαντίες που στόχο έχουν να αποσπάσουν την προσοχή από αυτό που πραγματικά συμβαίνει».

Σε μια άλλη πρόσφατη ανάρτηση στο Χ, ο Κιούζακ επεφύλαξε σκληρή κριτική σε όσους δεν ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, κατηγορώντας τους ότι «δεν έχουν ψυχή».

Αφού χαρακτηρίστηκε «Αντισημίτης της Εβδομάδας», ο Τζον Κιούζακ πέρασε στην αντεπίθεση Facebook Twitter

«Θεέ μου - Θεέ μου - αν δεν ζητήσετε κατάπαυση του πυρός - δεν έχετε ψυχή - Δεν πρέπει να σταματήσουμε μέχρι να τελειώσει αυτό - είναι το πιο ντροπιαστικό πράγμα που μπορώ να φανταστώ - να μένουμε σιωπηλοί μπροστά σ’ αυτό το έγκλημα», έγραψε πριν από μερικές μέρες ως ανταπόκριση σε ένα βίντεο που περιλαμβάνει πλάνα από ένα αιμόφυρτο Παλαιστίνιο κορίτσι.

Το βίντεο έχει έκτοτε αφαιρεθεί από την αρχική ανάρτηση, αλλά όχι και η λεζάντα, η οποία αναφέρει: «Είναι αυτό το είδος του κόσμου που επιθυμείτε να ζήσουν τα παιδιά σας καθώς μεγαλώνουν; Αν η απάντησή σας είναι όχι, τότε απαιτήστε: #CeasefireNOW (Κατάπαυση του πυρός τώρα) για χάρη όλης της ανθρωπότητας, #PeaceforAll».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM