Αφγανιστάν: Με χρήμα και γη ανταμείβουν οι Ταλιμπάν τις οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας

Αφγανιστάν: Με χρήμα και γη ανταμείβουν οι Ταλιμπάν τις οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΑΡ
0

Οι Ταλιμπάν εξήραν τους βομβιστές αυτοκτονίας που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου κατά της πρώην κυβέρνησης και των δυτικών της συμμάχων και προσέφεραν στις οικογένειές τους χρήματα.

Παράλληλα, τους υποσχέθηκαν ότι θα τους παραχωρήσουν εκτάσεις γης, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σιρατζουντίν Χακάνι, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, ο οποίος είναι επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ με 10 εκατομμύρια δολάρια ως διεθνής τρομοκράτης, συναντήθηκε με τις οικογένειες των νεκρών καμικάζι στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, το οποίο μάλιστα είχε γίνει στόχος βομβιστών αυτοκτονίας το 2018.

Οι επίσημες φωτογραφίες από τη συνάντηση εμφάνιζαν το πρόσωπό του θολό.

«Στην ομιλία του ο υπουργός χαιρέτισε τον τζιχάντ και τις θυσίες των μαρτύρων και των Μουτζαχεντίν και τους αποκάλεσε ήρωες του ισλάμ και της χώρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο.

Οι οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας έλαβαν ρουχισμό, 111 δολάρια και υποσχέσεις για εκτάσεις γης, είπε ο εκπρόσωπος Κάρι Σάγεντ Κόστι.

Ο Χακάνι ανέλαβε από τον πατέρα του Τζαλαλουντίν Χακάνι επικεφαλής του δικτύου Χακάνι, μιας ένοπλης οργάνωσης που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, την οποία οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν για μερικές από τις πιο αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας στη διάρκεια του πολέμου.

Ο άνθρωπος αυτός καταζητείται από το FBI σε σχέση με μια επίθεση σε ένα άλλο ξενοδοχείο της Καμπούλ το 2008, στην οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αμερικανός πολίτης.

Μετά τη νίκη των Ταλιμπάν επί της υποστηριζόμενης από την Δύση κυβέρνησης, η οποία κατέρρευσε τον Αύγουστο, ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους, έχουν πραγματοποιήσει σειρά από επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίων τζαμιών και άλλων στόχων σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM