Αφαίρεσαν το διδακτορικό της Μαθιοπούλου λόγω λογοκλοπής

Αφαίρεσαν το διδακτορικό της Μαθιοπούλου λόγω λογοκλοπής Facebook Twitter
0

Στην παύση από τη θέση του διδάκτορα πολιτικών επιστημών και στην αφαίρεση της διδακτορικής διατριβής της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου προχώρησε το Πανεπιστήμιο της Βόννης, καθώς διαπίστωσε ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η διατριβή ήταν προϊόν λογοκλοπής. Όπως γράφει η Sueddeutsche σε άρθρο με τίτλο «Τα έκλεψε σχεδόν όλα», η διατριβή της ελληνογερμανίδας Μαθιοπούλου, η οποία είναι σύμβουλος στο κόμμα των Φιλελευθέρων από το 2002 σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποτέλεσε αντικείμενο επικρίσεων από τη δεκαετία του ’80, αλλά τότε δεν βρέθηκε παράπτωμα. Η διατριβή με τίτλο: «Η Αμερική. Το πείραμα της προόδου Μια σύγκριση της πολιτικής σκέψης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες" δημοσιεύτηκε το 1987.

Η Μαθιοπούλου απειλείται τώρα με την απώλεια των δύο τιμητικών εδρών της στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Braunschweig και στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου της Βόννης, στη διδακτορική της διατριβή της Μαθιοπούλου, βρέθηκαν 320 σημεία, στα οποία είχε παραλειφθεί συστηματικά η δέουσα αναφορά των αυθεντικών πηγών.

«Επιμέρους γινόταν αυτολεξεί αντιγραφή εκτενών αποσπασμάτων άλλων πηγών με μικρές μόνο παραλλαγές, ενώ συγκαλυπτόταν η χρήση ξένων κειμένων με παραπλανητικό τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου που συμπέρανε ότι πρόκειται για ηθελημένη εξαπάτηση.

 

Η Μαθιοπούλου που είναι πολιτική αναλύτρια και σύμβουλος του Βέστερβέλε, έπεσε θύμα της επιτροπής Vroniplag, που εδώ και δύο χρόνια κάνει έρευνες σχετικά με την αυθεντικότητα των διατριβών επώνυμων γερμανών πολιτικών και επιστημόνων. Με την ίδια κατηγορία καθαιρέθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο από τη θέση του διδάκτορα,  επίσης από το πανεπιστήμιο της Βόννης, ο ελληνικής καταγωγής πολιτικός Γιώργος Χατζημαρκάκης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM