Αεροπλάνο από τη Ζυρίχη έφτασε στο Μπιλμπάο με 111 επιβάτες αλλά καμία βαλίτσα

Αεροπλάνο έφτασε από τη Ζυρίχη στο Μπιλμπάο με 111 επιβάτες και καμία βαλίτσα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα αεροπλάνο έκανε το δρομολόγιο Ζυρίχη- Μπιλμπάο αλλά έφτασε στην Ισπανία χωρίς να μεταφέρει ούτε μία βαλίτσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Blick, οι επιβάτες σε αεροπλάνο της Swiss, που έφτασαν χθες στην πόλη του Μπιλμπάο, περίμεναν μάταια για πάνω από δύο ώρες τις βαλίτσες τους, στον ιμάντα μεταφοράς αποσκευών, με την αεροπορική, από την πλευρά της, να το αποδίδει στις ελλείψεις σε προσωπικό εδάφους.

«Υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό εδάφους», ανέφερε χαρακτηριστικά στο AFP ο εκπρόσωπος της Swiss, Κέιβιν Αμπαλάμ, αφού πρώτα είχε επιβεβαιώσει το περιστατικό, με το αεροπλάνο να φτάνει στο αεροδρόμιο με 111 επιβάτες και καμία βαλίτσα.

Όπως σημείωσε, λόγω έλλειψης σε προσωπικό, το πλήρωμα καθυστέρησε την αναχώρηση της πτήσης από τη Ζυρίχη περιμένοντας ότι η κατάσταση θα διορθωνόταν. «Έπειτα όμως από μία ώρα και 16 λεπτά η κατάσταση παρέμενε ίδια και για λειτουργικούς λόγους αποφασίσαμε να πετάξουμε για το Μπιλμπάο χωρίς τις βαλίτσες».

Οι λειτουργικοί λόγοι που επικαλείται ο εκπρόσωπος της Swiss ήταν ότι έπρεπε να παραλάβουν επιβάτες από το Μπιλμπάο για να προλάβαινε το αεροπλάνο να γυρίσει στη Ζυρίχη πριν κλείσει το αεροδρόμιο για τη νύχτα. Στη δήλωσή του συμπλήρωσε πως «καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή για τους εμπλεκομένους και φυσικά λυπούμαστε για την αναστάτωση».

Καταγγελίες από τους επιβάτες του αεροπλάνου

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Blick, οι επιβάτες της πτήσης καταγγέλλουν πως, αν και ο πιλότος τους ζήτησε συγγνώμη για την καθυστερημένη απογείωση από τη Ζυρίχη, δεν τους είπε ποτέ ότι θα αναχωρούσαν χωρίς τις βαλίτσες τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους επιβάτες, δεν υπήρχε ελβετικό προσωπικό εδάφους στο Μπιλμπάο, με αποτέλεσμα να περιμένουν μάταια για τις αποσκευές τους μέχρι που μέλη της αεροπορικής Iberia τους πληροφόρησαν ότι οι βαλίτσες τους είχαν μείνει πίσω στη Ζυρίχη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM