Ο Ερντογάν «φιμώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan

Ο Ερντογάν «φιμώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan Facebook Twitter
EPA/SEBASTIAN SILVA
1

Μετά τον κρατικό έλεγχο που επιβλήθηκε στην εφημερίδα «Zaman» και τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την προσπάθεια κατάληψης των εγκαταστάσεων της από την αστυνομία, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό τον έλεγχο τους και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).

Το Cihan μετέδωσε στην ιστοσελίδα του αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης θα διορίσει διαχειριστή για να διευθύνει το πρακτορείο έπειτα από αίτημα εισαγγελέα, λίγες ημέρες μετά τη δικαστική εποπτεία που επέβαλαν οι αρχές στην εφημερίδα Zaman που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, λόγω πιθανής διασύνδεσής της με τον Γκιουλέν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Cihan όσο και η εφημερίδα Zaman ανήκουν στην εταιρία μέσων ενημέρωσης Feza Gazetecilik.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον 74χρονο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του, μέσω της οικοδόμησης ενός «παράλληλου κράτους», ενός δικτύου υποστηρικτών στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τα ΜΜΕ. Ο ίδιος ο Γκιουλέν έχει απορρίψει πολλές φορές τις κατηγορίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια