Απεργία την Πρωτομαγιά

H ντροπή με τις selfies συνεχίζεται - Θύμα τώρα ένας καρχαρίας και παγόνια

H ντροπή με τις selfies συνεχίζεται - Θύμα τώρα ένας καρχαρίας και παγόνια Facebook Twitter
0
H ντροπή με τις selfies συνεχίζεται - Θύμα τώρα ένας καρχαρίας και παγόνια Facebook Twitter

Ντροπή του ανθρώπινου είδους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον το deja-vu ειδήσεων που μιλούν για ανθρώπους που βασάνισαν, ταλαιπώρησαν και ανά περιπτώσεις σκότωσαν τελικά ένα ζωάκι, στην προσπάθειά τους να βγάλουν μια selfie μαζί του.

Μετά το σοκ της προηγούμενης εβδομάδας, όπου κάποιοι τουρίστες σε παραλία της Αργεντινή περιέφεραν ένα μωρό δελφίνι κάτω από τον καυτό ήλιο για να βγάλουν μαζί του φωτογραφία, καταδικάζοντάς το τελικά σε αργό και μαρτυρικό θάνατο, νέες εικόνες με τουρίστα που κάνει το ίδιο σε έναν καρχαρία, επιβεβαιώνουν πως η ανθρώπινη ματαιοδοξία όχι μόνο δεν έχει όριο αλλά επίσης και κανέναν ηθικό φραγμό.

Το περιστατικό συνέβη αυτή τη φορά στο Palm Beach της Φλόριντα, με το σχετικό βίντεο να δείχνει έναν άνδρα να σέρνει έξω από τη θάλασσα έναν καρχαρία, ο οποίος βρέθηκε για κάποιο λόγο στα ρηχά και να τον κρατά με τη βία κάτω για να βγάλει φωτογραφίες το κατόρθωμά του. Μάλιστα εκτός από τον να τον κρατά με δύναμη ακινητοποιημένο στην αμμουδιά, με το άμοιρο ζώο να σπαρταρά έξω από το νερό σύμφωνα με μαρτυρίες, του πιέζει κι από πάνω κι άλλο το στήθος. Όταν βαρέθηκε το "παιχνίδι", έβγαλε δηλαδή τις φωτογραφίες που ήθελε και τις πόζες που ήθελε, τον πέταξε ξανά στη θάλασσα και άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί μαρτυρούν πως για αρκετά λεπτά ο καρχαρίας δεν ανέβαινε στην επιφάνεια. Όσο για το μέλλον του, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι απέγινε κι αν επιβίωσε από όλο αυτό.

Shark Capture, Release on Palm Beach

VIDEO: Shark capture, release on Palm Beach(Shark was put farther into water after end of video. It did not resurface for several minutes.) WPTV #amcrew #wptvwx #beach #shark

Posted by Ashleigh Walters on Saturday, February 20, 2016

Και μακάρι αυτό να ήταν το τελευταίο απογοητευτικό νέο αυτής της νέας τάσης με τις selfies μαζί με ζώα, που έχει πλέον εξελιχθεί σε μάστιγα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή, άλλη μία σχετική είδηση, από την Κίνα τώρα, μιλά για νεκρά παγόνια που άφησαν πίσω τους οι επισκέπτες ενός ζωολογικού κήπου, πάλι μετά από εξαναγκαστικές selfies που έβγαλαν μαζί τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επισκέπτες του Yunnan Wild Animal Park άρπαξαν τα πουλιά για να φωτογραφηθούν μαζί τους, ενώ την ίδια στιγμή τους τραβούσαν με τη βία φτερά από το σώμα τους- είτε στην προσπάθειά τους να τα αιχμαλωτίσουν τραβώντας τα από την ουρά είτε για ενθύμιο.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Weibo δείχνουν τους επισκέπτες να κρατούν τα παγόνια στην αγκαλιά τους, παρόλο που ο ζωολογικός κήπος έχει ξεκαθαρίσει πως απαγορεύει την οποιαδήποτε επαφή με τα συγκεκριμένα πουλιά. Αν και οι υπεύθυνοι ανέφεραν πως θα κάνουν μήνυση στους δράστες, αυτό δεν απαλύνει σε καμία περίπτωση το μαρτύριο που πέρασαν τα πουλιά, ένα εκ των οποίων -ένα 5χρονο αρσενικό- πέθανε τελικά από το φόβο του μόλις μισή ώρα μετά την αρπαγή του από τους επισκέπτες.

H ντροπή με τις selfies συνεχίζεται - Θύμα τώρα ένας καρχαρίας και παγόνια Facebook Twitter
H ντροπή με τις selfies συνεχίζεται - Θύμα τώρα ένας καρχαρίας και παγόνια Facebook Twitter

Σύμφωνα με κτηνίατρο του Kunming East Hospital, τα παγόνια όντως μπορεί να πεθάνουν από τον φόβο τους και παθαίνουν μέχρι και καρδιακή προσβολή αν υποστούν κάποιο μεγάλο σοκ. Το ίδιο ισχύει και για ζώα όπως τα κουνέλια. 

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ