Σύμφωνα με την εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου,  η σερβική αστυνομία συνέλαβε έναν πρόσφυγα που είχε στην κατοχή του συριακό διαβατήριο με το ίδιο όνομα με αυτό που βρέθηκε στο Παρίσι σε ένα από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις.

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το έγγραφο είχε το ίδιο όνομα και τα ίδια δεδομένα αλλά διαφορετική φωτογραφία και  ανακαλύφθηκε το Σάββατο στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο άνδρας που κατείχε το διαβατήριο κρατείται για ανάκριση.

 

Υπενθυμίζεται ότι ένα διαβατήριο Συρίας βρέθηκε κοντά στο πτώμα του ενός από τους τρομοκράτες της επίθεσης στο Παρίσι, έξω από το Σταντ ντε Φρανς. Το όνομα που έγραφε ήταν Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, και η ηλικία 25 ετών.

 

Τα δαχτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι που ελέγχθηκαν αντιστοιχούν, όπως ανακοινώθηκε, με αυτά ενός άνδρα που πέρασε από την Τουρκία στην Ελλάδα στην περιοχή της Λέρου, στις 3 Οκτωβρίου και ταυτοποιήθηκε από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με την Blic, «είναι πολύ πιθανό οι δύο άνδρες να αγόρασαν χωριστά πλαστά συριακά διαβατήρια από τον ίδιο πλαστογράφο στην Τουρκία».

 

 Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών δεν θέλησε  προς το παρόν να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr