Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι το ρωσικό αεροσκάφος έπεσε από βόμβα στο Σινά, τόνισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ν. Κάμερον, σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να σταματήσει τις πτήσεις βρετανικών αεροσκαφών πάνω από το Σινά.

 

«Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας βόμβας τρομοκρατών, όμως φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι αυτό συνέβη», είπε ο Κάμερον.

 

Η βρετανική απόφαση προκάλεσε εκνευρισμό στην αιγυπτιακή κυβέρνηση που επιμένει να κλίνει προς την κατεύθυνση της βλάβης, ώστε να μετριάσει τις εντυπώσεις από τη δράση τρομοκρατικών ομάδων στο έδαφός της.

 

 «Η βρετανική απόφαση ελήφθη μονομερώς χωρίς να υπάρξουν σχετικές διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο παρά τις υψηλού επιπέδου επαφές που υπήρξαν μερικές ώρες πριν μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται σε δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

 

Στη δήλωση προστίθεται ότι η Αίγυπτος είχε αντιδράσει θετικά στις βρετανικές ανησυχίες και είχε ενισχύσει τα μέτρα στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ.

 

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις για τοποθέτηση βόμβας που οδήγησε στην πτώση του αεροσκάφους και στο θάνατο 224 ανθρώπων, ενώ από την πλευρά του ο Κάμερον, έκανε γνωστό ότι θα τηλεφωνήσει στον Πούτιν για να του εκφράσει τις ανησυχίες του.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr