Ισραήλ: Τρία χρόνια φυλακή σε όσους πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών

Ισραήλ: Τρία χρόνια φυλακή σε όσους πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών Facebook Twitter
1

Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου για επιβολή ελάχιστης ποινής τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες υπερψήφισε χθες το ισραηλινό κοινοβούλιο. Ο νόμος προβλέπει πως οι δικαστές δεν θα μπορούν να επιβάλλουν αυτή την ελάχιστη ποινή με αναστολή "παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις", που δεν διευκρινίζονται στο κείμενο.

Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν την οργή τους κυρίως πετώντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εναντίον ισραηλινών αμάχων που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο εισηγητής του νόμου, ο βουλευτής Νίσαν Σλομιάνσκι, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος "Εβραϊκή Εστία", δήλωσε κατά τη συζήτηση πως η θέσπιση μιας ελάχιστης ποινής είναι ένα "απαραίτητο μέτρο προκειμένου να μεταπειστούν όσοι πετούν πέτρες". "Η ρίψη πετρών συνιστά απόπειρα δολοφονίας", δήλωσε.

Ο Τζαμάλ Ζαχάλκα, βουλευτής της αντιπολιτευόμενης Ενιαίας Λίστας, που συγκεντρώνει διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς Αράβων Ισραηλινών, κατήγγειλε από την πλευρά του τον επικίνδυνο χαρακτήρα του νόμου αυτού που "το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια