Ισραήλ: Τρία χρόνια φυλακή σε όσους πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών

Ισραήλ: Τρία χρόνια φυλακή σε όσους πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών Facebook Twitter
1

Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου για επιβολή ελάχιστης ποινής τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες υπερψήφισε χθες το ισραηλινό κοινοβούλιο. Ο νόμος προβλέπει πως οι δικαστές δεν θα μπορούν να επιβάλλουν αυτή την ελάχιστη ποινή με αναστολή "παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις", που δεν διευκρινίζονται στο κείμενο.

Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν την οργή τους κυρίως πετώντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εναντίον ισραηλινών αμάχων που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο εισηγητής του νόμου, ο βουλευτής Νίσαν Σλομιάνσκι, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος "Εβραϊκή Εστία", δήλωσε κατά τη συζήτηση πως η θέσπιση μιας ελάχιστης ποινής είναι ένα "απαραίτητο μέτρο προκειμένου να μεταπειστούν όσοι πετούν πέτρες". "Η ρίψη πετρών συνιστά απόπειρα δολοφονίας", δήλωσε.

Ο Τζαμάλ Ζαχάλκα, βουλευτής της αντιπολιτευόμενης Ενιαίας Λίστας, που συγκεντρώνει διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς Αράβων Ισραηλινών, κατήγγειλε από την πλευρά του τον επικίνδυνο χαρακτήρα του νόμου αυτού που "το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια