Ισραήλ: Τρία χρόνια φυλακή σε όσους πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών

Ισραήλ: Τρία χρόνια φυλακή σε όσους πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών Facebook Twitter
1

Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου για επιβολή ελάχιστης ποινής τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες υπερψήφισε χθες το ισραηλινό κοινοβούλιο. Ο νόμος προβλέπει πως οι δικαστές δεν θα μπορούν να επιβάλλουν αυτή την ελάχιστη ποινή με αναστολή "παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις", που δεν διευκρινίζονται στο κείμενο.

Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν την οργή τους κυρίως πετώντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εναντίον ισραηλινών αμάχων που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο εισηγητής του νόμου, ο βουλευτής Νίσαν Σλομιάνσκι, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος "Εβραϊκή Εστία", δήλωσε κατά τη συζήτηση πως η θέσπιση μιας ελάχιστης ποινής είναι ένα "απαραίτητο μέτρο προκειμένου να μεταπειστούν όσοι πετούν πέτρες". "Η ρίψη πετρών συνιστά απόπειρα δολοφονίας", δήλωσε.

Ο Τζαμάλ Ζαχάλκα, βουλευτής της αντιπολιτευόμενης Ενιαίας Λίστας, που συγκεντρώνει διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς Αράβων Ισραηλινών, κατήγγειλε από την πλευρά του τον επικίνδυνο χαρακτήρα του νόμου αυτού που "το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια