Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου για επιβολή ελάχιστης ποινής τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες υπερψήφισε χθες το ισραηλινό κοινοβούλιο. Ο νόμος προβλέπει πως οι δικαστές δεν θα μπορούν να επιβάλλουν αυτή την ελάχιστη ποινή με αναστολή "παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις", που δεν διευκρινίζονται στο κείμενο.

 

Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν την οργή τους κυρίως πετώντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εναντίον ισραηλινών αμάχων που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

 

Ο εισηγητής του νόμου, ο βουλευτής Νίσαν Σλομιάνσκι, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος "Εβραϊκή Εστία", δήλωσε κατά τη συζήτηση πως η θέσπιση μιας ελάχιστης ποινής είναι ένα "απαραίτητο μέτρο προκειμένου να μεταπειστούν όσοι πετούν πέτρες". "Η ρίψη πετρών συνιστά απόπειρα δολοφονίας", δήλωσε.

 

Ο Τζαμάλ Ζαχάλκα, βουλευτής της αντιπολιτευόμενης Ενιαίας Λίστας, που συγκεντρώνει διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς Αράβων Ισραηλινών, κατήγγειλε από την πλευρά του τον επικίνδυνο χαρακτήρα του νόμου αυτού που "το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr