Παραιτήθηκε Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών λόγω της διάσωσης της Ελλάδας

Παραιτήθηκε Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών λόγω της διάσωσης της Ελλάδας Facebook Twitter
EPA / WOLFGANG KUMM
0

 

 

Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ γνωστοποίησε σήμερα την πρόθεση του να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, διαμαρτυρόμενος για την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση.



Σε συνέντευξη τύπου που παρέδωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μπέργκις Γκλάντμπαχ, στην εκλογική του περιφέρεια, Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία ανέφερε: «Το αργότερο με το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, βαδίζουμε με τεράστια βήματα στον δρόμο μιας “ένωσης μεταφοράς πόρων”. Δεν μπορώ να συμπορευθώ σε αυτό. Όχι από πείσμα, αλλά από πεποίθηση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι».



Εξήγησε ακόμη ότι παρόλα αυτά θα διατηρήσει την έδρα του στην Bundestag, καθώς, όπως είπε, αν την εγκατέλειπε, θα απογοητεύονταν πολλοί από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον είχαν ψηφίσει ειδικά λόγω της στάσης του στο θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.



Η παραίτηση του κ. Μπόσμπαχ από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων θα υποβληθεί επισήμως όταν ανοίξει και πάλι το γερμανικό κοινοβούλιο, τον Σεπτέμβριο.




0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM