Παραιτήθηκε Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών λόγω της διάσωσης της Ελλάδας

Παραιτήθηκε Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών λόγω της διάσωσης της Ελλάδας Facebook Twitter
EPA / WOLFGANG KUMM
0

 

 

Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ γνωστοποίησε σήμερα την πρόθεση του να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, διαμαρτυρόμενος για την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση.



Σε συνέντευξη τύπου που παρέδωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μπέργκις Γκλάντμπαχ, στην εκλογική του περιφέρεια, Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία ανέφερε: «Το αργότερο με το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, βαδίζουμε με τεράστια βήματα στον δρόμο μιας “ένωσης μεταφοράς πόρων”. Δεν μπορώ να συμπορευθώ σε αυτό. Όχι από πείσμα, αλλά από πεποίθηση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι».



Εξήγησε ακόμη ότι παρόλα αυτά θα διατηρήσει την έδρα του στην Bundestag, καθώς, όπως είπε, αν την εγκατέλειπε, θα απογοητεύονταν πολλοί από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον είχαν ψηφίσει ειδικά λόγω της στάσης του στο θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.



Η παραίτηση του κ. Μπόσμπαχ από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων θα υποβληθεί επισήμως όταν ανοίξει και πάλι το γερμανικό κοινοβούλιο, τον Σεπτέμβριο.




0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM