6,4 Ρίχτερ ο σεισμός στη Χιλή

6,4 Ρίχτερ ο σεισμός στη Χιλή Facebook Twitter
0

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών ταρακούνησε σήμερα την κεντρική Χιλή, ωστόσο δεν εκδόθηκε συναγερμός για τσουνάμι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης Κουρίκο (200 χλμ νότια του Σαντιάγο), σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Σεισμών (CSN), έγινε αισθητός νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα στο Σαντιάγο και προκάλεσε πανικό μεταξύ των κατοίκων, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 72 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τάλκας και περίπου 119 μίλια νότια του Σαντιάγο σε βάθος περίπου 56 μιλίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές, πρόσθεσε το CSN.

 

Ο στρατός από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι αυτός «ο σεισμός δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προκληθεί ένα τσουνάμι που θα έπληττε τις ακτές της Χιλής».

 

Το εθνικό Γραφείο για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων (Onemi) χαρακτήρισε τη δόνηση «σφοδρής έντασης».

 

«Προς το παρόν, δεν έχουν καταγραφεί θύματα, ζημιές ή προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών» πρόσθεσε η Onemi.

 

Προβλήματα στο δίκτυο επικοινωνιών σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Η Χιλή βρίσκεται στον «δακτύλιο της φωτιάς του Ειρηνικού», μια περιοχή πολύ έντονης σεισμικότητας, που τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί καταστροφικοί σεισμοί.

 

Το 1960 η περιοχή συγκλονίστηκε από σεισμική δόνηση μεγέθους 9,5 βαθμών, η ισχυρότερη στη σύγχρονη ιστορία.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που έπληξε την Χιλή τα τελευταία χρόνια ήταν μεγέθους 8,8 βαθμών το 2010, στα κεντρικά και νότια το 2010, προκαλώντας τσουνάμι και σκοτώνοντας περισσότερους από 500 ανθρώπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM