Ο ιδρυτής της Μicrosoft δημοσίευσε τον κατάλογο με τα πλάσματα που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας του ανθρώπινου είδους.

 

Στο γράφημα που παρουσίασε στο gatesnotes.com έχουν κατά προσέγγιση καταμετρηθεί οι θάνατοι που προκαλούνται από κάθε είδος σε ετήσια κλίμακα. Παρόλο που και ο ίδιος δηλώνει πως οι καρχαρίες είναι για αυτόν το πιο τρομακτικό πλάσμα, τα συγκεκριμένα ψάρια βρίσκονται πολύ χαμηλά στη λίστα με μόλις δέκα θύματα.

 

 

Το ίδιο ακριβώς νούμερο ισχύει για τους λύκους και λίγο πιο ψηλά βρίσκονται τα λιοντάρια με 100 ανθρώπους να έχουν πεθάνει από επιθέσεις τους.

 

 

 

100 είναι επίσης τα θύματα των ελεφάντων ενώ ο διάσημος για την επιθετικότητά του ιπποπόταμος, σκοτώνει κάθε χρόνο 500 ανθρώπους.

 

 

 

1000 είναι οι άνθρωποι που θα χάσουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από επιθέσεις κροκοδείλων ενώ τη λίστα συμπληρώνουν δύο παρασιτικά σκουλήκια τα οποία ευθύνονται για όσους θανάτους προκαλούν όλα τα προηγούμενα είδη. Το Tapeworm (ταινία) το οποίο συνήθως φτάνει τα 3,5 μέτρα μήκος και εγκαθίσταται στο πεπτικό σύστημα ανθρώπων και ζώων ευθύνεται για 2000 θανάτους και ο εντεροσκώληκας Ascaris που φθάνει μέχρι 40 εκατοστά μήκος και σκοτώνει 2500 ανθρώπους κάθε χρόνο.

 

 

 

Τα σαλιγκάρια του γλυκού νερού είναι υπεύθυνα για την μολυσματική ασθένεια σχιστοσωμίαση εξαιτίας της οποίας κάθε χρόνο 10.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.  Επίσης 10.000 άνθρωποι θα πεθάνουν κάθε χρόνο από ένα σκαθάρι που ονομάζεται Αssasins Bug και που μεταδίδει την ασθένεια τρυπανοσωμίωση και ακόμη 10.000 θα καταλήξουν από τσίμπημα μύγας τσε-τσε.

 

 

 

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου θα σκοτώσει άθελα του, 25.000 ανθρώπους εξαιτίας του ιού της λύσσας και 50.000 άνθρωποι θα βρουν το θάνατο από τσίμπημα ή επίθεση φιδιού. 

 

 

 

Τη θέση πριν τη κορυφή καταλαμβάνει ο άνθρωπος ο οποίος ευθύνεται για 450.000 θανάτους και στην κορυφή βρίσκεται το κουνούπι όπου σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελεί και τη μεγαλύτερη απειλή για τον μισό σχεδόν πληθυσμό του πλανήτη.

 

 

 

 

Τα κουνούπια ευθύνονται για 725.000 θανάτους ετησίως και ακόμη 200 εκατ. άνθρωποι παραμένουν κλινήρεις εξαιτίας των ασθενειών που μεταφέρουν. Η χειρότερη και πλέον θανατηφόρα είναι η ελονοσία. Τεράστια θεωρείται η επιρροή που τα κουνούπια ασκούν στην παγκόσμια οικονομία ενώ το μόνο μέρος του πλανήτη που δεν απειλείται από αυτά είναι η Ανταρκτική.

 

Η λίστα περιλαμβάνει επιλεγμένα είδη τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα από την πλειοψηφία του κόσμου με σκοπό να καταδείξει τη μεγάλη διαφορά με το πρώτο της δεκάδας.
Η λίστα περιλαμβάνει επιλεγμένα είδη τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα από την πλειοψηφία του κόσμου με σκοπό να καταδείξει τη μεγάλη διαφορά με το πρώτο της δεκάδας.

 

Το ίδρυμα Bill Gates δημοσίευσε την παραπάνω λίστα με σκοπό την ενημέρωση στο ζήτημα καταπολέμησης των κουνουπιών και στα πλαίσια καμπάνιας που ονομάζεται 'Τhe Mosquito Week'.  Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για τους καρχαρίες που βρίσκονται τόσο χαμηλά στη λίστα ξοδεύονται εκατομμύρια δολάρια για την προφύλαξη του ανθρώπινου είδους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr