Αγγλία: Ιστορική επίσκεψη του Ιρλανδού προέδρου

Αγγλία: Ιστορική επίσκεψη του Ιρλανδού προέδρου Facebook Twitter
0

Η βασιλική οικογένεια υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς, που πραγματοποιεί ιστορική επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ιρλανδού ηγέτη στο Λονδίνο μετά την ανεξαρτητοποίηση το 1922.

Ενόψει του ταξιδιού, ο Χίγκινς επεσήμανε ότι οι αγγλοιρλανδικές σχέσεις βρίσκονται σε καλό σημείο αλλά πρέπει ακόμα να γίνει σημαντική δουλειά για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη Β. Ιρλανδία.

 

Τρία χρόνια πριν η βασίλισσα επισκέφθηκε το Δουβλίνο, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη βρετανού μονάρχη στην Ιρλανδία. Το εθνικιστικό κόμμα Σιν Φέιν, δεν είχε λάβει μέρος σε αυτή την επίσκεψη. Αυτή τη φορά θα συμβεί κάτι που πριν χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο.

Στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η βασίλισσα προς τιμήν του προέδρου της Ιρλανδίας, θα παραστεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας Μάρτιν Μακ Γκίνες, πρώην διοικητής του IRA και πρώην «υπ’ αριθμόν 1 εχθρός» για το Λονδίνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM