Ο στρατός του Νότιου Σουδάν καλεί τους άμαχους να εγκαταλείψουν πόλη

Ο στρατός του Νότιου Σουδάν καλεί τους άμαχους να εγκαταλείψουν πόλη Facebook Twitter
Οι δύο εθνοτικές ομάδες που συγκρούονται στο Νότιο Σουδάν
0

Ο στρατός του Νότιου Σουδάν κάλεσε τους κατοίκους της Bentiu να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς πρόκειται να επιχειρήσει να την ανακαταλάβει από τους αντάρτες που την ελέγχουν. Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε στο BBC ότι δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης, με μόνο μια γέφυρα να τους χωρίζει από τους αντάρτες.

Χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη εγκαταλείψει την Bentiu, μια από τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που έχουν καταλάβει οι αντάρτες. O υπεύθυνος της δύναμης του ΟΗΕ είπε ότι οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 1.000 ανθρώπους από τις 15 Δεκεμβρίου. Πολλοί έχουν βρει καταφύγιο στο στρατόπεδο του ΟΗΕ, στο οποίο χωρίζονται σύμφωνα με την εθνική τους ομάδα ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις. Οι αντιμαχόμενες πλευρές είναι οι Dinkas, η εθνική ομάδα του προέδρου Salva Kiir και οι Nuers, του ηγέτη των ανταρτών Riek Machar.

Η Bentiu είναι η πρωτεύουσα της πλούσιας σε πετρέλαιο επαρχίας Unity. Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών η παραγωγή έχει μειωθεί κατά 20%.

Το Νότιο Σουδάν είναι το νεότερο κράτος της Γης. Κέρδισε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν το 2011.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM