Φονική έκρηξη σε αρχηγείο αστυνομίας στην Αίγυπτο

Φονική έκρηξη σε αρχηγείο αστυνομίας στην Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τη φονική έκρηξη στο αρχηγείο της αστυνομίας στην αιγυπτιακή πόλη Μανσούρα. Πρόκειται για την πρωτεύουσα της επαρχίας Ντακαλίγια στο Δέλτα του Νείλου.

Τα στοιχεία για τον τραγικό απολογισμό από την έκρηξη έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο υγείας της Αιγύπτου. Όμως εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς κατέρρευσε μέρος του κτιρίου. Μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών είναι πολλοί αστυνομικοί. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί.

 

Λίγη ώρα μετά, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Χαζέμ Μπεμπλάουι, περιέγραψε τη Μουσουλαμνική Αδελφότητα, ως "τρομοκρατική οργάνωση". Το γεγονός αυτό προμηνύει εξελίξεις με δεδομένο ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει καλέσει τους πολίτες να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της χώρας που έχει προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Ιανουαρίου. Η μεταβατική κυβέρνηση που στηρίζεται από τον στρατό, έχει υποσχεθεί προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στη νέα χρονιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ