Κινεζική απόβαση στο φεγγάρι

Κινεζική απόβαση στο φεγγάρι Facebook Twitter
6

Πέρασαν 37 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά , που πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη προσελήνωση, από τους Σοβιετικούς με το Luna 24. Η Κίνα... έσπασε το ρόδι κι η αγωνία έδωσε τη θέση της σε ντελίριο ενθουσιασμού μόλις το Chang'e-3 βγήκε από την τροχιά και ακούμπησε στη σεληνιακή έρημο με τους ειδικά ελεγχόμενους προωθητήρες.

 

Η όλη διαδικασία διήρκεσε 12 λεπτά και υπήρξαν αρκετά στάδια μέχρι να σβήσουν οι προωθητικοί πύραυλοι σε ύψος 4 μέτρων από το έδαφος. Η σεληνάκατος στη συνέχεια απελευθέρωσε το ρομποτικό τροχοφόρο Yutu, που σημαίνει λαγός από νεφρίτη, μία ονομασία, η οποία επελέγη διαδικτυακά και βασίζεται σε διαδεδομένο κινεζικό μύθο. Αποστολή του είναι να εξερευνήσει τον κόλπο της Ίριδας στην ορατή πλευρά της Σελήνης. Είναι αυτοκινούμενο, έχει βάρος σχεδόν 100 κιλά και μπορεί ν' αναπτύξει ταχύτητα έως και 200 χλμ./ώρα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χμμ. Ενδιαφέρον.Η ΝΑΣΑ έχει επισήμως δηλώσει ότι δεν έχει επιστρέψει στο φεγγάρι εδώ και...40 χρόνια γιατί δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον εκεί (όποιος χρειάζεται το λινκ μπορεί να μού το ζητήσει).Προφανώς οι Κινέζοι διαφωνούν έντονα.Αυτό βεβαια έχει ενδιαφέρον ως σκέψη αν κανεις δεκτεί ότι η ΝΑΣΑ έχει πάει καν στο φεγγάρι. Αλλά υποθέτω ότι αφού οι Κινέζοι έστειλαν μη-εναδρωμένη αποστολή εκεί θα μπορούσαν ίσως να μάς προσφέρουν υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες πού να δείχνουν τα υπολλείματα τών αποστολών τών Αμερικανών στο φεγγάρι.Αυτό θα είχε με τη σειρά του πελώριο ενδιαφέρον αφού ως τώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μιά τέτια φωτογραφία.
Ναί, όντως, δεν υπάρχει μόνο μιά τέτια φωτό απ΄τούς Αμερικάνους, υπάρχουν κάμποσες. Κάθε φορά μάλιστα πού το θέμα βγαίνει ξανά στην επιφάνεια μάς κοτσάρουν μιά τέτια σαν αυτής τού λινκ πού δίνεις.Κι όλες, ρε γαμώτο, έχουν ένα κοινό: δείχνουν...κουκίδες με βελάκια από δίπλα πού σού "εξηγουν" τι είναι η κουκίδες πού βλέπεις.Καταλαβαίνεις το...πρόβλημα?
"τα υπολλείματα τών αποστολών τών Αμερικανών στο φεγγάρι" χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ! ναι γιατι το φεγγαρι ειναι τοσο μικρο οσο το οικοπεδο που σου αφησε ο παππους σου στην Ανω Μαγουλα και με το που προσγειωθηκε το κινεζικο σαραβαλακι θα βρηκε με τη μια τα αμερικανικα απομειναρια! Αλλωστε εχουν προλαβει και τα εχουν μαζεψει η Ε' πριν τους Κινεζους!
Οι συντεταγμένες πού έχουν μείνει αυτά πού άφησαν οι Αμερικάνοι (π.χ το διαστημικό τρακτέρ, η το μέρος τής σεληνάκατου είναι γνωστές και καταχωρημένες). Δεν πρέπει να τίς ψάξουν στο "οικόπεδο". Αρκει μιά φωτογραφία απ΄το σκάφος τών Κινέζων.Διότι απ΄τούς Αμερικάνους δεν έχουμε δεί τέτια (εκτός αν έχεις δεί εσύ βέβαια. Οταν λοιπόν σταματήσεις να χτυπιέσαι απ΄τα γέλια μήπως να μού έδινες κάποιο λινκ να τίς δώ κι εγώ? Υποθέτω ότι για να είσαι τόσο σιγουράκος θα τίς έχει δεί, σωστά?)