Κινεζική απόβαση στο φεγγάρι

Κινεζική απόβαση στο φεγγάρι Facebook Twitter
6

Πέρασαν 37 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά , που πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη προσελήνωση, από τους Σοβιετικούς με το Luna 24. Η Κίνα... έσπασε το ρόδι κι η αγωνία έδωσε τη θέση της σε ντελίριο ενθουσιασμού μόλις το Chang'e-3 βγήκε από την τροχιά και ακούμπησε στη σεληνιακή έρημο με τους ειδικά ελεγχόμενους προωθητήρες.

 

Η όλη διαδικασία διήρκεσε 12 λεπτά και υπήρξαν αρκετά στάδια μέχρι να σβήσουν οι προωθητικοί πύραυλοι σε ύψος 4 μέτρων από το έδαφος. Η σεληνάκατος στη συνέχεια απελευθέρωσε το ρομποτικό τροχοφόρο Yutu, που σημαίνει λαγός από νεφρίτη, μία ονομασία, η οποία επελέγη διαδικτυακά και βασίζεται σε διαδεδομένο κινεζικό μύθο. Αποστολή του είναι να εξερευνήσει τον κόλπο της Ίριδας στην ορατή πλευρά της Σελήνης. Είναι αυτοκινούμενο, έχει βάρος σχεδόν 100 κιλά και μπορεί ν' αναπτύξει ταχύτητα έως και 200 χλμ./ώρα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Διεθνή / Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκλογική ανατροπή: πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία, το 1985, υποψήφιος που είχε έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο καταφέρνει να κερδίσει στον δεύτερο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΝΤΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Βουλγαρία: Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές με φόντο τις ανησυχίες για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η πρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προηγείται στην κούρσα για μία νέα θητεία στο αξίωμα
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Χμμ. Ενδιαφέρον.Η ΝΑΣΑ έχει επισήμως δηλώσει ότι δεν έχει επιστρέψει στο φεγγάρι εδώ και...40 χρόνια γιατί δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον εκεί (όποιος χρειάζεται το λινκ μπορεί να μού το ζητήσει).Προφανώς οι Κινέζοι διαφωνούν έντονα.Αυτό βεβαια έχει ενδιαφέρον ως σκέψη αν κανεις δεκτεί ότι η ΝΑΣΑ έχει πάει καν στο φεγγάρι. Αλλά υποθέτω ότι αφού οι Κινέζοι έστειλαν μη-εναδρωμένη αποστολή εκεί θα μπορούσαν ίσως να μάς προσφέρουν υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες πού να δείχνουν τα υπολλείματα τών αποστολών τών Αμερικανών στο φεγγάρι.Αυτό θα είχε με τη σειρά του πελώριο ενδιαφέρον αφού ως τώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μιά τέτια φωτογραφία.
Ναί, όντως, δεν υπάρχει μόνο μιά τέτια φωτό απ΄τούς Αμερικάνους, υπάρχουν κάμποσες. Κάθε φορά μάλιστα πού το θέμα βγαίνει ξανά στην επιφάνεια μάς κοτσάρουν μιά τέτια σαν αυτής τού λινκ πού δίνεις.Κι όλες, ρε γαμώτο, έχουν ένα κοινό: δείχνουν...κουκίδες με βελάκια από δίπλα πού σού "εξηγουν" τι είναι η κουκίδες πού βλέπεις.Καταλαβαίνεις το...πρόβλημα?
"τα υπολλείματα τών αποστολών τών Αμερικανών στο φεγγάρι" χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ! ναι γιατι το φεγγαρι ειναι τοσο μικρο οσο το οικοπεδο που σου αφησε ο παππους σου στην Ανω Μαγουλα και με το που προσγειωθηκε το κινεζικο σαραβαλακι θα βρηκε με τη μια τα αμερικανικα απομειναρια! Αλλωστε εχουν προλαβει και τα εχουν μαζεψει η Ε' πριν τους Κινεζους!
Οι συντεταγμένες πού έχουν μείνει αυτά πού άφησαν οι Αμερικάνοι (π.χ το διαστημικό τρακτέρ, η το μέρος τής σεληνάκατου είναι γνωστές και καταχωρημένες). Δεν πρέπει να τίς ψάξουν στο "οικόπεδο". Αρκει μιά φωτογραφία απ΄το σκάφος τών Κινέζων.Διότι απ΄τούς Αμερικάνους δεν έχουμε δεί τέτια (εκτός αν έχεις δεί εσύ βέβαια. Οταν λοιπόν σταματήσεις να χτυπιέσαι απ΄τα γέλια μήπως να μού έδινες κάποιο λινκ να τίς δώ κι εγώ? Υποθέτω ότι για να είσαι τόσο σιγουράκος θα τίς έχει δεί, σωστά?)