Κινεζική απόβαση στο φεγγάρι

Κινεζική απόβαση στο φεγγάρι Facebook Twitter
6

Πέρασαν 37 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά , που πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη προσελήνωση, από τους Σοβιετικούς με το Luna 24. Η Κίνα... έσπασε το ρόδι κι η αγωνία έδωσε τη θέση της σε ντελίριο ενθουσιασμού μόλις το Chang'e-3 βγήκε από την τροχιά και ακούμπησε στη σεληνιακή έρημο με τους ειδικά ελεγχόμενους προωθητήρες.

 

Η όλη διαδικασία διήρκεσε 12 λεπτά και υπήρξαν αρκετά στάδια μέχρι να σβήσουν οι προωθητικοί πύραυλοι σε ύψος 4 μέτρων από το έδαφος. Η σεληνάκατος στη συνέχεια απελευθέρωσε το ρομποτικό τροχοφόρο Yutu, που σημαίνει λαγός από νεφρίτη, μία ονομασία, η οποία επελέγη διαδικτυακά και βασίζεται σε διαδεδομένο κινεζικό μύθο. Αποστολή του είναι να εξερευνήσει τον κόλπο της Ίριδας στην ορατή πλευρά της Σελήνης. Είναι αυτοκινούμενο, έχει βάρος σχεδόν 100 κιλά και μπορεί ν' αναπτύξει ταχύτητα έως και 200 χλμ./ώρα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χμμ. Ενδιαφέρον.Η ΝΑΣΑ έχει επισήμως δηλώσει ότι δεν έχει επιστρέψει στο φεγγάρι εδώ και...40 χρόνια γιατί δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον εκεί (όποιος χρειάζεται το λινκ μπορεί να μού το ζητήσει).Προφανώς οι Κινέζοι διαφωνούν έντονα.Αυτό βεβαια έχει ενδιαφέρον ως σκέψη αν κανεις δεκτεί ότι η ΝΑΣΑ έχει πάει καν στο φεγγάρι. Αλλά υποθέτω ότι αφού οι Κινέζοι έστειλαν μη-εναδρωμένη αποστολή εκεί θα μπορούσαν ίσως να μάς προσφέρουν υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες πού να δείχνουν τα υπολλείματα τών αποστολών τών Αμερικανών στο φεγγάρι.Αυτό θα είχε με τη σειρά του πελώριο ενδιαφέρον αφού ως τώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μιά τέτια φωτογραφία.
Ναί, όντως, δεν υπάρχει μόνο μιά τέτια φωτό απ΄τούς Αμερικάνους, υπάρχουν κάμποσες. Κάθε φορά μάλιστα πού το θέμα βγαίνει ξανά στην επιφάνεια μάς κοτσάρουν μιά τέτια σαν αυτής τού λινκ πού δίνεις.Κι όλες, ρε γαμώτο, έχουν ένα κοινό: δείχνουν...κουκίδες με βελάκια από δίπλα πού σού "εξηγουν" τι είναι η κουκίδες πού βλέπεις.Καταλαβαίνεις το...πρόβλημα?
"τα υπολλείματα τών αποστολών τών Αμερικανών στο φεγγάρι" χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ! ναι γιατι το φεγγαρι ειναι τοσο μικρο οσο το οικοπεδο που σου αφησε ο παππους σου στην Ανω Μαγουλα και με το που προσγειωθηκε το κινεζικο σαραβαλακι θα βρηκε με τη μια τα αμερικανικα απομειναρια! Αλλωστε εχουν προλαβει και τα εχουν μαζεψει η Ε' πριν τους Κινεζους!
Οι συντεταγμένες πού έχουν μείνει αυτά πού άφησαν οι Αμερικάνοι (π.χ το διαστημικό τρακτέρ, η το μέρος τής σεληνάκατου είναι γνωστές και καταχωρημένες). Δεν πρέπει να τίς ψάξουν στο "οικόπεδο". Αρκει μιά φωτογραφία απ΄το σκάφος τών Κινέζων.Διότι απ΄τούς Αμερικάνους δεν έχουμε δεί τέτια (εκτός αν έχεις δεί εσύ βέβαια. Οταν λοιπόν σταματήσεις να χτυπιέσαι απ΄τα γέλια μήπως να μού έδινες κάποιο λινκ να τίς δώ κι εγώ? Υποθέτω ότι για να είσαι τόσο σιγουράκος θα τίς έχει δεί, σωστά?)