Με 15λεπτο τηλεοπτικό του διάγγελμα στην κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, ο Ούγκο Τσάβες ενημέρωσε τους συμπολίτες του έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Έκανε την αποκάλυψη -εμφανώς αδυνατισμένος- από την Κούβα, σε νοσοκομειακή μονάδα της οποίας βρίσκεται σε απομόνωση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

 

Οι φήμες οργίαζαν στη Βενεζουέλα την τελευταία περίοδο για τον δυναμικό πρόεδρο. Πολλοί υποπτευόντουσαν ότι ο Τσάβες αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και όχι ένα απλό απόστημα στο υπογάστριο, όπως επέμεναν οι αξιωματούχοι του κόμματός του. Φωνές από την αντιπολίτευση τον κατέκριναν για τη παρατεταμένη παραμονή του στο εξωτερικό αμφισβητώντας τη δυνατότητα, αλλά και τη συνταγματική νομιμοποίηση να κυβερνά τη χώρα του από την Κούβα.

 

Ο 56χρονος Τσάβεζ είπε χθες ότι η επέμβαση για το απόστημα όντως έλαβε χώρα, όμως οι γιατροί ανίχνευσαν καρκινογόνα κύτταρα. Υποβλήθη σε δεύτερη επέμβαση για να του αφαιρεθεί ο όγκος, άγνωστο σε ποιό σημείο του σώματος. «Αυτό ήταν μια αργή και προσεκτική διαδικασία διαγνώσεων, προόδου και ανακαλύψεων σε διάφορα στάδια», τόνισε.

 

Ο Τσάβες είπε ότι παραμένει στην Κούβα για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη αλλά δεν ανέφερε το πότε υπολογίζει να επιστρέψει. Έκλεισε την ομιλία του επαινώντας το κουβανέζικο σύστημα Υγείας, της υπαριθμόν ένα συμμάχου του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr