Βροχή αστεριών και πανσέληνος την Κυριακή

Βροχή αστεριών και πανσέληνος την Κυριακή Facebook Twitter
0

Βροχή Λεοντιδών αναμένεται το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου ενώ την ίδια ημέρα θα έχουμε και πανσέληνο, που θα κάνει όμως πιο δύσκολη την παρατήρηση του φαινομένου.

Η βροχή των διαττόντων αστέρων είναι σωματίδια της σκόνης που άφησε πίσω της η ουρά του κομήτη Τέμπλ-Τατλ, η οποία περιοδικά διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης.

Οι Λεοντίδες δίνουν από 15-40 πεφταστέρια την ώρα. Η πιο εντυπωσιακή χρονιά τους ήταν το 1966 όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετρήθηκαν στον ουρανό 200.000 έως 1 εκατ. διαττόντων κάθε ώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM