3+3 άλυτα μυστήρια από το opra.com

Θεία φαινόμενα

1.Το  θαύμα του Πατέρα Πίου

Το 1918 ένας νεαρός ιερέας βλέπει αίμα να στάζει από τα χέρια, τα πλευρά του και τα πόδια. Κάποιοι πίστεψαν ότι στο σώμα του  Pαdre Pio εμφανίστηκαν τα σημάδια της σταήυρωσης του Χριστού. Αλλοι θεώρησαν ότι τα είχε προκαλέσει ο ίδιος. Ο Πατέρας Πίος κέρδισε παγκόσμια φήμη ως θεραπευτής ενώ αναζωογόνησε την  καθολική πίστη .Το 2002 όταν αγιοποιήθηκε 300 χιλιάδες πιστοί αγνόησαν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να παραστούν στην τελετή στο Βατικανό.

2.Η  «αδυναμία» του Θεού Γκανέσα στο γάλα

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1955 ,ένας προσκυνητής σε ναό ινδουιστών στο Νέο Δελχί  προσφέρει μία κουταλιά γάλα στο άγαλμα του Γκανέσα. Η ελεφαντοειδής μορφή του θεού ρουφάει το γάλα από το κουτάλι και προκαλεί το παραλήρημα των πιστών. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι  αυτό που έκανε τον ελέφαντα να πιεί το γάλα είναι τα τριχοειδή φαινόμενα ,όμως μέσα σε λίγες ώρες το ίδιο φαινόμενο αναφέρεται σε ναούς ινδουιστών από το Μπαγκλαντές μέχρι τον Καναδά.

3.Το τζαμί που άντεξε στο τσουνάμι

Οταν το  τσουνάμι  χτυπά το 2004 το Μπάντα Ασέχ στην Ινδονησία, θα ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμα του. Τα πάντα εκτός από το ισλαμικό τέμενος της πόλης  με τους μιναρέδες και τους τρούλους του. Οι μουσουλμάνοι βλέπουν πίσω από τη σωτηρία του τεμένους το χέρι του θεού που το γλύτωσε από την οργή του ωκεανού.

Τα πραγματικά μεγάλα ερωτήματα

1.Πως δημιουργήθηκε το σύμπαν?

Πέρασαν μόνο 80 χρόνια από τότε που οι επιστήμονες στοιχήθηκαν πίσω από τη θεωρία του Bing Bang.Πιο πρόσφατα όμως αστροφυσικοί συμπεριλαμβανομένου και του Stephen Hawking προτείνουν τη θεωρία της "μεγάλης αναπήδησης" σύμφωνα με την οποία το σύμπαν συμπυκνώνεται σε απειροελάχιστο μέγεθος πρν επεκταθεί και πάλι.

2.Υπάρχουν εξωγήινοι?

Στην ύπαρξη των εξωγήινων δεν πιστεύουν μόνο οι συνωμοσιολόγοι.Νέα δεδομένα στη μεγάλη συζήτηση για την εξωγήινη ζωή βάζει στο τραπέζι  ο Frank Wilczek,  νομπελίστας φυσικός στο ΜΙΤ, ο οποίος ανακοίνωσε την ύπαρξη πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα με χαρακτηριστικά παρόμοια αυτών της γης.

3.Πόσα είδη ζούνε στη γη?

Θα μπορούσαν να είναι 3 εκατομμύρια, θα μπορούσαν όμως και είναι και 100 εκατομμύρια. Σε αυτό που συμφωνούν οι επιστήμονες είναι πως σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα από τα 1,9 εκατομμύρια είδη που είναι ήδη καταγεγραμμένα. Ένας από τους λόγους που δεν υπάρχει ακριβής καταμέτρηση των ειδών που ζούνε στη γη  ,είναι ότι είναι πάρα πολύ μικρά .Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα χέρια τους θα λυθούν με τις νέες τεχνολογίες  στην ανάλυση του DNA.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr