Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην Πορτογαλία και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 35,8%, ενώ οι απερχόμενοι Σοσιαλιστές του Σόκρατες λαμβάνουν 32,2%. Στην Τρίτη θέση το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κοινωνικό Κέντρο, που αναμένεται να παίξει ρυθμιστικό ρόλο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η υπαγωγή της Πορτογαλίας στο σχέδιο διάσωσης ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 78δις ευρώ που υπογράφτηκε τον περασμένο Μάιο δεσμεύει όλα τα κόμματα με εξαίρεση το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚΠ. Μια προεκλογική δέσμευση που γεμίζει με σκεπτικισμό τους Πορτογάλους πολίτες, καθώς έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε παραπλήσια-αν όχι απολύτως όμοια- μίγματα πολιτικής, ενώ νοθεύει σε μεγάλο βαθμό τη λαϊκή εντολή.

Από αυτή την άποψη οι επερχόμενες εκλογές δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστεί η αποδοκιμασία προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σόκρατες, αλλά δύσκολα θα έχουν ως αποτέλεσμα μια κυβέρνηση της οποίας η οικονομική ,και όχι μόνο, πολιτική δεν έχει ήδη προαποφασιστεί στους διαδρόμους των Βρυξελλών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr