Εκλογές στην Πορτογαλία, δεδομένη από πριν η οικονομική πολιτική

Εκλογές στην Πορτογαλία, δεδομένη από πριν η οικονομική πολιτική Facebook Twitter
0

 Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην Πορτογαλία και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 35,8%, ενώ οι απερχόμενοι Σοσιαλιστές του Σόκρατες λαμβάνουν 32,2%. Στην Τρίτη θέση το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κοινωνικό Κέντρο, που αναμένεται να παίξει ρυθμιστικό ρόλο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η υπαγωγή της Πορτογαλίας στο σχέδιο διάσωσης ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 78δις ευρώ που υπογράφτηκε τον περασμένο Μάιο δεσμεύει όλα τα κόμματα με εξαίρεση το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚΠ. Μια προεκλογική δέσμευση που γεμίζει με σκεπτικισμό τους Πορτογάλους πολίτες, καθώς έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε παραπλήσια-αν όχι απολύτως όμοια- μίγματα πολιτικής, ενώ νοθεύει σε μεγάλο βαθμό τη λαϊκή εντολή.

Από αυτή την άποψη οι επερχόμενες εκλογές δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστεί η αποδοκιμασία προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σόκρατες, αλλά δύσκολα θα έχουν ως αποτέλεσμα μια κυβέρνηση της οποίας η οικονομική ,και όχι μόνο, πολιτική δεν έχει ήδη προαποφασιστεί στους διαδρόμους των Βρυξελλών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM