Νέο lockdown στην Βικτώρια - Συνεχίζεται αλλά χωρίς θεατές το Αυστραλιανό Όπεν

Νέο lockdown στην Βικτώρια - Συνεχίζεται αλλά χωρίς θεατές το Αυστραλιανό Όπεν Facebook Twitter
Νέο lockdown στην Βικτόρια - Συνεχίζεται αλλά χωρίς θεατές το Αυστραλιανό Open (EPA)
0

Lockdown πέντε ημερών επιβάλλουν οι αρχές στη Βικτώρια της Αυστραλίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία, Ντάνιελ Άντριους.

Τα αυστηρά μέτρα ξεκινούν από απόψε το βράδυ και θα έχουν ισχύ έως την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τον εντοπισμό συνολικά 13 κρουσμάτων κορωνοϊού σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης όπου τίθενται σε καραντίνα άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

«Επειδή (ο ιός) είναι πολύ μολυσματικός και κινείται πολύ γρήγορα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα», εξήγησε ο κ. Άντριους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη.

Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι, εξαιρουμένων όσων κρίνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να δουλεύουν με φυσική παρουσία, των επισκέψεων σε γιατρούς, των επισκέψεων σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και των εξόδων για σωματική άσκηση, πρόσθεσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός.

Ο Άντριους διευκρίνισε ωστόσο ότι το Αυστραλιανό Όπεν, ένα από τα γνωστότερα τουρνουά τένις παγκοσμίως, θα συνεχίσει να διεξάγεται μεν, αλλά «χωρίς θεατές».

Συγκεκριμένα, από αύριο απαγορεύεται στους θεατές να παρευρεθούν στην εκδήλωση, η οποία στο παρελθόν είχε έως και 30.000 επισκέπτες την ημέρα. Τα εισιτήρια θα επιστραφούν, δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά Craig Tiley.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η πόλης της Αυστραλίας, υπέστη ένα από τα μεγαλύτερα και αυστηρότερα lockdown στον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και κατέγραψε ποσοστό άνω του 90% των συνολικών 29 χιλ. κρουσμάτων, που σημειώθηκαν στη χώρα. Οι θάνατοι ανήλθαν σε 909.

Με πληροφορίες του BBC/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM