Ο Naif Al-Mutawa είναι ένας ψυχολόγος με καταγωγή από το Κουβέιτ, ο οποίος στο παρελθόν έχει σαρρώσει τα αμερικανικά πανεπιστήμια κατακτώντας διδακτορικά και μεταπτυχιακά σε μια σειρά από επιστήμες και τομείς όπως η κλινικη ψυχολογία, η οργανωτική/ εργασιακή ψυχολογία, η διοίκηση επιχειρήσεων αλλά και η ιστορία και η αγγλική φιλολογία. Το βιογραφικό του στην προσωπική του ιστοσελίδα μας ενημερώνει ακόμη πως ο Αλ-Μουτάουα έχει ασχοληθεί εντατικά με περιπτώσεις πρώην αιχμαλώτων πολέμου στο Κουβέιτ και θυμάτων πολιτικών βασανιστηρίων σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Έχει βιώσει τον καρκίνο που προκαλεί η αδιαλλαξία σε μια κοινωνία. Έχει βραβευτεί κι από την UNESCO για ένα παιδικό παραμύθι που έγραψε, που αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες του από την επαφή του με πολιτικούς και θρησκευτικούς κρατούμενους που βασανίστηκαν για τα πιστεύω τους.

Κάποια στιγμή θέλησε να αντιδράσει στα στερεότυπα των δυτικών για τους μουσουλμάνους αλλά και στα τυραννικά καθεστώτα και τους εξτρεμιστές του αραβικού κόσμου, κι αποφάσισε να φτιάξει ένα παιδικό βιβλίο κώμικ που θα βασίζεται στα διδάγματα του Αλάχ. Η επιτυχία ήταν μεγάλη - και οι εχθροί του πολλαπλασιάστηκαν αμέσως. Διαβάζω στο Radio Netherlands Worldwide. (Ακούστε και μια συνέντευξη του Μουτάουα στην ίδια σελίδα).

Το «The 99» αφηγείται την ιστορία σούπερ ηρώων από κάθε φυλή, από κάθε πίστη κι από κάθε χρώμα, που αντλούν τις δυνάμεις του από τις 99 διδαχές του Αλάχ. Η αρχή της ιστορίας μας πηγαίνει πολύ πίσω, στη Βαγδάτη του 13ου αιώνα και στην Βιβλιοθήκη της Σοφίας. Ορδές Μογγόλων ορμούν στην Βιβλιοθήκη και καταστρέφουν τα πάντα. Πετάνε στον ποταμό Τίγρη πολλά βιβλία για να πατήσουν επάνω τους σαν σε γέφυρα. Στην άκρη του ποταμού όμως παραμόνευαν οι μελετητές των γραφών, οι οποίοι είχαν 99 πολύτιμους λίθους. Τους ρίχνουν λοιπόν στο νερό, με σκοπό οι λίθοι να ποτίσουν με τη σοφία και τη δύναμη των βιβλίων, δημιουργώντας έτσι 99 σούπερ πετράδια! 5 αιώνες μετά 99 νέοι ήρωες ξεκινούν να ανακαλύψουν τα πετράδια - αλλά ποιος θα τους καθοδηγήσει στην αποστολή τους, οι δυνάμεις του φωτός ή του σκότους;

Η δύναμη του φωτός είναι ο σοφός Ραμζί Ραζέμ, ενώ του σκότους είναι ο κακός Ρουγκάλ. Η απεικόνιση του σοφού Ραμζί Ραζέμ είναι φτυστός ο Αλ-Μουτάουα. Το κώμικ έγινε μίνι σειρά καρτούν στην τηλεόραση, από την εταιρία  Endemol (την εταιρία που κάποτε, όταν ήταν ακομα ολλανδική, είχε βγάλει το Big Brother). Δείτε ένα preview.Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει κάνει ειδική μνεία στους ήρωες του «99» και τον δημιουργό τους σε ομιλία του πέρσι στην Ουάσινγκτον. Δείτε το σχετικό βίντεο.

 

Δείτε κι ένα βίντεο από ομιλία του ίδιου του Αλ-Μουτάουα.


Δείτε εδώ την ιστοσελίδα της σειράς.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr