Ισπανία: «Νεκρή» 85χρονη επέστρεψε ολοζώντανη στο γηροκομείο, 9 μέρες μετά την κηδεία της

Ισπανία: «Νεκρή» 85χρονη επέστρεψε ολοζώντανη στο γηροκομείο, 9 μέρες μετά την κηδεία της Facebook Twitter
0

Μια 85χρονη γυναίκα στην Ισπανία, την οποία οι συγγενείς της πένθησαν ως θύμα του κορωνοϊού, επέστρεψε στο γηροκομείο στο οποίο διέμενε, 9 ημέρες μετά την κηδεία της.

Λόγω μπερδέματος με το όνομα της Ροχέλια Μπλάνκο, η οικογένεια της ηλικιωμένης πληροφορήθηκε ότι εκείνη πέθανε στις 13 Ιανουαρίου και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Voz. Εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, κανένας από τους συγγενείς της δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία.

Όταν η 85χρονη επέστρεψε ολοζώντανη στο γηροκομείο στην πόλη Χόβε, όπου διαμένει και ο σύζυγός της, προκλήθηκε σοκ. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έκλαιγα για τον θάνατο της γυναίκας μου», δήλωσε ο Ραμόν Μπλάνκο, που εξήγησε ότι εκείνη που έφυγε τελικά από τη ζωή ήταν άλλη ηλικιωμένη, με την οποία η σύζυγός του μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο.

Το Ίδρυμα Σαν Ροσέντο, που διαχειρίζεται τον οίκο ευγηρίας, ανέφερε ότι το λάθος προέκυψε όταν η Μπλάνκο και άλλοι τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε άλλο γηροκομείο, στις 29 Δεκεμβρίου.

«Μεταξύ των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν στο Ος Γκόθος, στο Περέιρο δε Αγκιλάρ, ήταν και δύο γυναίκες, οι οποίες μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο», ανέφερε το ίδρυμα. Όμως, κατά τη μεταφορά των ηλικιωμένων, οι αρμόδιοι μπέρδεψαν τα ονόματα. Έτσι, όταν κατέληξε η άλλη γυναίκα, στις 13 Ιανουαρίου, νόμιζαν ότι επρόκειτο για την Ροχέλια Μπλάνκο.

Το Ίδρυμα ζήτησε συγγνώμη για το «ατυχές περιστατικό» και έχει ήδη ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές να «επαναφέρουν στη ζωή» και στα χαρτιά την Ροχέλια Μπλάνκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ