Γαλλία: Φυλάκιση σε διανομέα που αρνήθηκε να παραδώσει παραγγελίες από εβραϊκά εστιατόρια

Γαλλία: Φυλάκιση σε διανομέα που αρνήθηκε να παραδώσει παραγγελίες από εβραϊκά εστιατόρια Facebook Twitter
0

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ένας διανομέας, από δικαστήριο του Στρασβούργου, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα γεύματα που είχαν παραγγελθεί από δύο κοσέρ εστιατόρια.

«Στη Γαλλία απαγορεύονται δια νόμου οι διακρίσεις. Σε αυτήν τη χώρα οφείλουμε να σεβόμαστε τους πάντες», τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μπερτράν Γκοτιέ, ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Ο 19χρονος Αλγερινός έφτασε στη Γαλλία με τουριστική βίζα πριν από έναν χρόνο, η οποία έχει πλέον λήξει και για αυτό θεωρείται ότι παραμένει παράτυπα στη χώρα και θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το γαλλικό έδαφος, με βάση μια εντολή της περιφέρειας του Στρασβούργου.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας δύο εστιατόρια είδαν να ακυρώνονται οι παραγγελίες τους από έναν διανομέα της εταιρείας Deliveroo, αφού του διευκρίνισαν, κατόπιν δικού του ερωτήματος, ότι σερβίρουν εβραϊκή κουζίνα.

Στο δικαστήριο, ο ένας εστιάτορας είπε ότι ο διανομέας, που χρησιμοποιούσε το λογαριασμό ενός άλλου στο Deliveroo, του είπε ότι «Δεν εξυπηρετεί Εβραίους» και ακύρωσε την παραγγελία μπροστά του.

Μέσω διερμηνέα, ο νεαρός παραδέχτηκε ότι ακύρωσε τις παραγγελίες, όχι όμως ότι είπε τη συγκεκριμένη φράση.

Ο δικηγόρος των δύο εστιατόρων, Ραφαέλ Νισάν, τόνισε ότι «η δικαιοσύνη μίλησε» αλλά εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι Αρχές δεν στράφηκαν και εναντίον του Deliveroo. Μολονότι η εταιρεία διαβεβαίωσε την Δευτέρα ότι «παίρνει πολύ σοβαρά» αυτό το επεισόδιο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι το Deliveroo «δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμο» με την αστυνομία ώστε να εντοπιστεί ο διανομέας. Ο 19χρονος χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό ενός άλλου προσώπου για να μπαίνει στην πλατφόρμα και πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του στον λογαριασμό ενός τρίτου προσώπου.

«Είμαστε ανακουφισμένοι με την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας, που επέτρεψε να ταυτοποιηθεί ο δράστης αυτών των απεχθών πράξεων, χάρη στη στενή συνεργασία του Deliveroo με τις υπηρεσίες της αστυνομίας» ανέφερε από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Μελβίνα Σαρφατί Ελ Γκραμπλί, σε γραπτό μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Η εταιρία αποφάσισε να διακόψει αμετάκλητα τη συνεργασία της με τον κάτοχο του λογαριασμού, ο οποίος «τον δάνεισε παρανόμως» στον νεαρό Αλγερινό.

Ο διανομέας θα πρέπει επίσης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ στο καθένα από τα εστιατόρια.

«Το χέρι των δικαστών δεν έτρεμε απέναντι στον αντισημιτισμό», αντέδρασε μέσω του Twitter η Ένωση κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (LICRA).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM