Γαλλία: Φυλάκιση σε διανομέα που αρνήθηκε να παραδώσει παραγγελίες από εβραϊκά εστιατόρια

Γαλλία: Φυλάκιση σε διανομέα που αρνήθηκε να παραδώσει παραγγελίες από εβραϊκά εστιατόρια Facebook Twitter
0

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ένας διανομέας, από δικαστήριο του Στρασβούργου, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα γεύματα που είχαν παραγγελθεί από δύο κοσέρ εστιατόρια.

«Στη Γαλλία απαγορεύονται δια νόμου οι διακρίσεις. Σε αυτήν τη χώρα οφείλουμε να σεβόμαστε τους πάντες», τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μπερτράν Γκοτιέ, ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Ο 19χρονος Αλγερινός έφτασε στη Γαλλία με τουριστική βίζα πριν από έναν χρόνο, η οποία έχει πλέον λήξει και για αυτό θεωρείται ότι παραμένει παράτυπα στη χώρα και θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το γαλλικό έδαφος, με βάση μια εντολή της περιφέρειας του Στρασβούργου.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας δύο εστιατόρια είδαν να ακυρώνονται οι παραγγελίες τους από έναν διανομέα της εταιρείας Deliveroo, αφού του διευκρίνισαν, κατόπιν δικού του ερωτήματος, ότι σερβίρουν εβραϊκή κουζίνα.

Στο δικαστήριο, ο ένας εστιάτορας είπε ότι ο διανομέας, που χρησιμοποιούσε το λογαριασμό ενός άλλου στο Deliveroo, του είπε ότι «Δεν εξυπηρετεί Εβραίους» και ακύρωσε την παραγγελία μπροστά του.

Μέσω διερμηνέα, ο νεαρός παραδέχτηκε ότι ακύρωσε τις παραγγελίες, όχι όμως ότι είπε τη συγκεκριμένη φράση.

Ο δικηγόρος των δύο εστιατόρων, Ραφαέλ Νισάν, τόνισε ότι «η δικαιοσύνη μίλησε» αλλά εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι Αρχές δεν στράφηκαν και εναντίον του Deliveroo. Μολονότι η εταιρεία διαβεβαίωσε την Δευτέρα ότι «παίρνει πολύ σοβαρά» αυτό το επεισόδιο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι το Deliveroo «δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμο» με την αστυνομία ώστε να εντοπιστεί ο διανομέας. Ο 19χρονος χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό ενός άλλου προσώπου για να μπαίνει στην πλατφόρμα και πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του στον λογαριασμό ενός τρίτου προσώπου.

«Είμαστε ανακουφισμένοι με την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας, που επέτρεψε να ταυτοποιηθεί ο δράστης αυτών των απεχθών πράξεων, χάρη στη στενή συνεργασία του Deliveroo με τις υπηρεσίες της αστυνομίας» ανέφερε από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Μελβίνα Σαρφατί Ελ Γκραμπλί, σε γραπτό μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Η εταιρία αποφάσισε να διακόψει αμετάκλητα τη συνεργασία της με τον κάτοχο του λογαριασμού, ο οποίος «τον δάνεισε παρανόμως» στον νεαρό Αλγερινό.

Ο διανομέας θα πρέπει επίσης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ στο καθένα από τα εστιατόρια.

«Το χέρι των δικαστών δεν έτρεμε απέναντι στον αντισημιτισμό», αντέδρασε μέσω του Twitter η Ένωση κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (LICRA).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM