Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε σύντομη γραπτή δήλωσή του, καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τη βία, την παρανομία και τους βανδαλισμούς.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος, κάνοντας αναφορά στις πληροφορίες που υπάρχουν για νέες διαδηλώσεις, ζήτησε από τους Αμερικανούς να βοηθήσουν να «εκτονωθούν οι εντάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

«Λαμβάνοντας υπόψη τις αναφορές για περισσότερες διαδηλώσεις, σας προτρέπω ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία βία, καμία παρανομία και κανένας βανδαλισμός, οποιουδήποτε είδους. Δεν είναι αυτό που αντιπροσωπεύω και δεν είναι αυτό που η Αμερική αντιπροσωπεύει. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να βοηθήσουν να εκτονωθούν οι εντάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας ευχαριστώ», αναφέρει η νέα δήλωση του Τραμπ.

 

Η Ουάσινγκτον ήδη οχυρώνεται ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, καθώς υπάρχει ο φόβος για νέες ταραχές. Το FBI προειδοποίησε ότι σχεδιάζονται βίαιες διαδηλώσεις και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Στο μεταξύ, τα μέλη της εθνοφρουράς συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Ουάσινγκτον, όπου θα βρίσκονται 15.000 στελέχη της για την ορκωμοσία.

 

Σήμερα, εκατοντάδες μέλη της εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν γύρω από το Καπιτώλιο και «πλημμύρισαν» το εσωτερικό του κτιρίου, την ώρα που στη Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκινούσε η συνεδρίαση για τη νέα παραπομπή του Τραμπ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr