Το Twitter έκλεισε πάνω από 70.000 λογαριασμούς αφιερωμένους σε αναρτήσεις για την QΑnon

Το Twitter έκλεισε πάνω από 70.000 λογαριασμούς αφιερωμένους σε αναρτήσεις για την QΑnon Facebook Twitter
EPA
0

Το Twitter ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή έχει αναστείλει περισσότερους από 70.000 λογαριασμούς, που προορίζονταν κατά κύριο λόγο για αναρτήσεις με περιεχόμενο για την ομάδα QΑnon.

«Δεδομένων των βίαιων γεγονότων στην Ουάσινγκτον και τον αυξημένο κίνδυνο για πρόκληση ζημιάς, αρχίσαμε από την Παρασκευή το απόγευμα να αναστέλλουμε οριστικά χιλιάδες λογαριασμούς που κατά κύριο λόγο ήταν αφιερωμένοι στη δημοσίευση περιεχομένου για την QΑnon», ανακοίνωσε το Twitter.

Αυτοί οι λογαριασμοί ασχολούνταν με τη δημοσίευση επιβλαβούς περιεχομένου που σχετίζεται με την QAnon σε ευρεία κλίμακα και ήταν αφιερωμένοι κυρίως στη διάδοση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας στην πλατφόρμα, εξήγησε η εταιρεία.

Οι υποστηρικτές της ομάδας QAnon προωθούν θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες περιλαμβάνεται ο αστήριχτος ισχυρισμός ότι ο Τραμπ πολεμάει μυστικά μια κλίκα παιδεραστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εξέχοντες Δημοκρατικοί, προσωπικότητες στο Χόλιγουντ και σύμμαχοι του «βαθέος κράτους».

Την Παρασκευή, το Twitter ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει οριστικά λογαριασμούς που προωθούν περιεχόμενο αυτής της ομάδας, μπλοκάροντας εξέχοντες ακροδεξιούς που προωθούν τις θεωρίες συνωμοσίας της ομάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ