Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων

Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων Facebook Twitter
Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων (EPA/Αρχείο)
0

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση ενόπλων, που σημειώθηκε στην δυτική επαρχία της Αιθιοπίας Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ, όπως ανακοίνωσε η κρατική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένοπλοι πυροβόλησαν ανθρώπους στην περιοχή Μπουλέν της επαρχίας και πυρπόλησαν σπίτια την ώρα που μέσα σε αυτά κοιμούνταν κάτοικοι, τόνισε η επιτροπή.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς από την επίθεση, στο τελευταίο ξέσπασμα της αιματηρής βίας μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων στην περιοχή.

Η επίθεση σημειώθηκε την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας 'Αμπι Αχμέντ, του αρχηγού του στρατού Μπιρχανού Τζουλά και άλλων ανώτερων ομοσπονδιακών αξιωματούχων στην περιοχή, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για ειρήνη έπειτα από σειρά αιματηρών περιστατικών μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων τους τελευταίους μήνες.

Ένας αγρότης στην πόλη Μπουλέν είπε στο πρακτορείο Reuters, ότι αντίκρυσε δεκάδες πτώματα σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του. Άλλος κάτοικος της πόλης, ο οποίος ανέφερε ότι ένοπλοι εφόρμησαν σε μια περιοχή περίπου στις 6: 00 το πρωί, δήλωσε ότι μέτρησε 20 πτώματα σε μια διαφορετική τοποθεσία.

Ένας γιατρός της περιοχής πρόσθεσε πως εκείνος και συνάδερφοί του προσέφεραν ιατρική βοήθεια σε 38 τραυματίες, με τους περισσότερους να φέρουν τραύματα από σφαίρες.

«Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και ξεμένουμε από φάρμακα», δήλωσε στο Reuters μια νοσοκόμα στην ίδια ιατρική εγκατάσταση, προσθέτοντας ότι ένα παιδί πέντε ετών πέθανε κατά την μεταφορά του στην κλινική.

Αξιωματούχος από την περιοχή που μίλησε υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί τόνισε ότι οι αρχές έλαβαν γνώση της επίθεσης και επαληθεύουν τις λεπτομέρειες της ταυτότητας των δραστών ενόπλων και των θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην περιοχή σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο και σκότωσαν 34 ανθρώπους.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ