Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων

Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων Facebook Twitter
Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων (EPA/Αρχείο)
0

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση ενόπλων, που σημειώθηκε στην δυτική επαρχία της Αιθιοπίας Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ, όπως ανακοίνωσε η κρατική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένοπλοι πυροβόλησαν ανθρώπους στην περιοχή Μπουλέν της επαρχίας και πυρπόλησαν σπίτια την ώρα που μέσα σε αυτά κοιμούνταν κάτοικοι, τόνισε η επιτροπή.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς από την επίθεση, στο τελευταίο ξέσπασμα της αιματηρής βίας μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων στην περιοχή.

Η επίθεση σημειώθηκε την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας 'Αμπι Αχμέντ, του αρχηγού του στρατού Μπιρχανού Τζουλά και άλλων ανώτερων ομοσπονδιακών αξιωματούχων στην περιοχή, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για ειρήνη έπειτα από σειρά αιματηρών περιστατικών μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων τους τελευταίους μήνες.

Ένας αγρότης στην πόλη Μπουλέν είπε στο πρακτορείο Reuters, ότι αντίκρυσε δεκάδες πτώματα σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του. Άλλος κάτοικος της πόλης, ο οποίος ανέφερε ότι ένοπλοι εφόρμησαν σε μια περιοχή περίπου στις 6: 00 το πρωί, δήλωσε ότι μέτρησε 20 πτώματα σε μια διαφορετική τοποθεσία.

Ένας γιατρός της περιοχής πρόσθεσε πως εκείνος και συνάδερφοί του προσέφεραν ιατρική βοήθεια σε 38 τραυματίες, με τους περισσότερους να φέρουν τραύματα από σφαίρες.

«Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και ξεμένουμε από φάρμακα», δήλωσε στο Reuters μια νοσοκόμα στην ίδια ιατρική εγκατάσταση, προσθέτοντας ότι ένα παιδί πέντε ετών πέθανε κατά την μεταφορά του στην κλινική.

Αξιωματούχος από την περιοχή που μίλησε υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί τόνισε ότι οι αρχές έλαβαν γνώση της επίθεσης και επαληθεύουν τις λεπτομέρειες της ταυτότητας των δραστών ενόπλων και των θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην περιοχή σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο και σκότωσαν 34 ανθρώπους.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM