Αυστραλία: Εντοπίστηκαν φορείς του νέου στελέχους του κορωνοϊού

Αυστραλία: Εντοπίστηκαν φορείς του νέου στελέχους του κορωνοϊού Facebook Twitter
Αυστραλία: Εντοπίστηκαν φορείς του νέου στελέχους του κορωνοϊού (EPA)
0

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε κρούσματα του νέου στελέχους του κορωνοϊού που εξαπλώθηκε γρήγορα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ Χονγκ Κονγκ και Ινδία είναι από τις τελευταίες χώρες που ακολουθούν την τακτική της αναστολής πτήσεων προς τη χώρα.

Δύο ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν να μεταφέρουν τη μεταλλαγμένη παραλλαγή του ιού, που η Βρετανία είπε ότι μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική. 

Οι δύο ασθενείς εντοπίστηκαν στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας και βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο. 

Ωστόσο, οι αρχές στο Σίδνεϊ, διευκρίνισαν ότι η πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων δεν συνδέεται με το νέο στέλεχος.

Η νέα πίεση ώθησε τους ευρωπαίους γείτονες της Βρετανίας ωστόσο, αλλά και αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και του Ιράν, να κλείσουν την πρόσβαση σε ταξιδιώτες από τη χώρα.

Πολλά ακόμα παραμένουν άγνωστα σχετικά με το νέο στέλεχος, αλλά οι ειδικοί δήλωσαν ότι τα τρέχοντα εμβόλια θα πρέπει να είναι αποτελεσματικά εναντίον του.

Παράλληλα, το Χονγκ Κονγκ απαγόρευσε τις πτήσεις από τη Βρετανία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τους ήδη αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι άνθρωποι που έφτασαν από τη Βρετανία πριν από τις 22 Δεκεμβρίου θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες αντί για δύο.

Την ίδια ώρα και η Ινδία ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του έτους και είπε ότι όλοι οι επιβάτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα ελέγχονται κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια.

Η Νότια Κορέα, η οποία επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα, δήλωσε ότι επανεξετάζει νέα μέτρα για πτήσεις από τη Βρετανία και θα ελέγχει δύο φορές όσους εισέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν την λήξη της καραντίνας.

Νωρίτερα και η Ρωσία ανακοίνωσε την αναστολή των αεροπορικών πτήσεων από την Βρετανία από αύριο 22 Δεκεμβρίου και για μια εβδομάδα λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού που παρατηρήθηκε στη χώρα.

Οι αεροπορικές πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας είχα ξαναξεκινήσει από την 1ηΑυγούστου, ενώ μέχρι σήμερα πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας πραγματοποιούσαν οι αεροπορικές εταιρείες Aeroflot British Airways.

Την ίδια ώρα, μακραίνει η λίστα με τις χώρες που έχουν ήδη επιβάλλει περιορισμούς στις μετακινήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ αυτών οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, Σουηδία, Βέλγιο και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε διεθνές επίπεδο, το Ισραήλ, το Ιράν, η Κροατία, η Αργεντινή, η Χιλή, το Μαρόκο και το Κουβέιτ επέβαλαν περιορισμούς στα ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ και η Σαουδική Αραβία ανέστειλε όλες τις διεθνείς πτήσεις για μία εβδομάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες του Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ