Σχοινάς: Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος, θα υπάρξουν συνέπειες- «Πρώτο ημίχρονο» η Σύνοδος Κορυφής

Σχοινάς: Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος, θα υπάρξουν συνέπειες- «Πρώτο ημίχρονο» η Σύνοδος Κορυφής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αναφέροντας μάλιστα ότι η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα είναι το «πρώτο ημίχρονο» για αυτό το ζήτημα.

«Η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος. Έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους βάλει όλους απέναντι. Την Ευρώπη και όχι μόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς στον ΣΚΑΪ.

«Θα υπάρξουν συνέπειες για αυτό. Και αυτές δεν θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμες, που θα τις δει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και μεσομακροπρόθεσμες. Γιατί θα οδηγήσουν σε έναν οριστικό, συνολικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Ευρώπης- και νομίζω και της Αμερικής- με την Τουρκία», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Άρα είμαστε σε μία κρίσιμη φάση. Το πρώτο ημίχρονο θα παιχτεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε πιο ευρυγώνια τη διαδικασία, γιατί θα έχει βάθος χρόνου», συμπλήρωσε.

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» το εμβόλιο

Σε ερώτηση για τα εμβόλια του κορωνοϊού, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα έρθει σαν «χριστουγεννιάτικος μποναμάς».

«Σε χρόνο ρεκόρ η Επιτροπή απλώς θα επιβεβαιώσει την έγκριση και θα τεθούν σε εφαρμογή τα εθνικά σχέδια εμβολιασμού που έχουμε λάβει από όλα τα κράτη- μέλη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η Ευρώπη το πρώτο κύμα εμβολιασμού που θέλουμε να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι καλό θα ήταν μέχρι τον Ιούνιο να υπάρχει επαρκής κάλυψη του πληθυσμού γιατί αυτό θα σώσει το επόμενο ευρωπαϊκό καλοκαίρι.

Η ΕΕ δεν πρόκειται να αδειοδοτήσει εμβόλιο που δεν είναι ασφαλές, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία που ευτυχώς την έχω αφήσει πίσω μου. Είναι εξωφρενικό να υπάρχουν ακόμη τόσοι πολλοί που βλέπουν την τραγωδία που περνά η Ευρώπη και η Ελλάδα και έχουν τις αχαρακτήριστες σκέψεις ότι είναι ένα ψέμα ή μια συνωμοσία», δήλωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM