Δεν βιάζονται οι Γάλλοι για τους εμβολιασμούς

Δεν βιάζονται οι Γάλλοι για τους εμβολιασμούς Facebook Twitter
EPA
0

Πιο βραδείς ρυθμούς φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν οι Γάλλοι στο θέμα των εμβολιασμών. Μεγάλη ανησυχία για όσους θελήσουν να πάνε για σκι σε κοντινές χώρες. Με σοβαρές συνέπειες απειλεί ο πρόεδρος Μακρόν.

«Οι Γάλλοι, αυτοί που με αγωνία περιμένουν το εμβόλιο γιατί είναι και αυτοί που δυσπιστούν, μπορούν να ξέρουν ότι θα περιμένουν έως την ερχόμενη άνοιξη», σχολιάζει η Deutsche Welle.

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου όπου και ανέπτυξε τη στρατηγική του. Βέβαια τα εμβόλια θα παραληφθούν νωρίτερα, αλλά η Γαλλία χωρίς να ενοχλείται από την πρωτιά της Μεγάλης Βρετανίας που ανακοίνωσε ότι ξεκινάει προσεχώς τους εμβολιασμούς, δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει τις υποδείξεις της Ανώτατης Υγειονομικής Αρχής.

Έτσι, εξήγησε ο πρόεδρος, το πρώτο κύμα των εμβολίων προορίζεται για τις «πιο ευάλωτες ομάδες», ήτοι τα άτομα και τους εργαζόμενους στα γηροκομεία. Χρονικά το τοποθέτησε τέλη Δεκεμβρίου - αρχές Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, άτομα άνω των 50 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα, ενώ ένα δεύτερο κύμα εμβολιασμού, για το ευρύ κοινό πλέον, προβλέπεται για Απρίλιο με Ιούνιο.


Ανησυχία για τις χειμερινές διακοπές


Ο Μακρόν εξέφρασε την δυσαρέσκειά του που δεν υπήρξαν κοινές αποφάσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη.

Απείλησε με «περιοριστικά και αποτρεπτικά μέτρα» τους Γάλλους που θα ήθελαν να πάνε για σκι σε γειτονικές χώρες όπως, Αυστρία, Ισπανία, Ελβετία, όπου λειτουργούν κανονικά ενώ στη Γαλλία τα τελεφερίκ παραμένουν κλειστά.


Πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται «πως είχε τέτοια ιδέα» ο πρόεδρος που εκ των πραγμάτων είναι μη υλοποιήσιμη. Και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σήμερα το πρωί σε συνέντευξη στο κανάλι RMC φάνηκε ανίκανος να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στα σύνορα. Άλλοι θεωρούν ότι ο Μακρόν είχε την ιδέα για να ηρεμήσει τα πνεύματα των επιχειρηματιών στις γαλλικές Άλπεις που έχουν αρχίσει να επαναστατούν.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ