Γιατί ο Φάουτσι φοβάται και προειδοποιεί πως έρχεται αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Γιατί ο Φάουτσι φοβάται και προειδοποιεί πως έρχεται αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να καταγράψει «αύξηση των κρουσμάτων» κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες.

Ο λόγος που εκφράζει αυτή την ανησυχία είναι το γεγονός πως εκατομμύρια άνθρωποι επιστρέφουν σπίτι τους μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών. Μιλώντας την Κυριακή, είπε ότι «δεν ήταν πολύ αργά» για εκείνους που δεν έχουν ταξιδέψει ακόμη για να βοηθήσουν στον περιορισμό του ιού φορώντας μάσκες και διατηρώντας κοινωνικές αποστάσεις

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 13 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότεροι από 266.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από την Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο έχει ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια, διπλασιάζοντας τον αριθμό που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών συνήθως είναι η μεγαλύτερη σε μετακίνηση ταξιδιωτών γιορτή στις ΗΠΑ. Πέρυσι, περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από τα αεροδρόμια της χώρας την εβδομάδα των διακοπών. Οι ειδικοί της υγείας κάλεσαν τους ανθρώπους να περάσουν την φετινή γιορτή στο σπίτι τους, αλλά αυτή την εβδομάδα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ κατέγραψαν την πιο πολυσύχναστη περίοδο μετά τα μέσα Μαρτίου.

Εκτιμάται πως από 800.000 έως ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες περνούσαν ημερησίως από τα σημεία ελέγχου αεροδρομίων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αρχής Ασφάλειας Μεταφορών. «Σχεδόν σίγουρα θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων λόγω αυτού που συνέβη με τα ταξίδια», δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN.


Σε μια άλλη τηλεοπτική εμφάνισή του, συνέστησε τους ταξιδιώτες να τεθούν μόνοι τους σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα εάν είναι δυνατό. Η Δρ Ντέμπορα Μπιρξ, συντονίστρια της πανδημίας του Λευκού Οίκου, επανέλαβε τους φόβους του Φάουτσι λέγοντας στο CBS News ότι οι άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει πρέπει να αποφύγουν τις συναντήσεις με άτομα άνω των 65 ετών και πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το κύμα μετάδοσης που θα ακολουθήσει.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, λέει ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν ξανά τον Δεκέμβριο, εβδομάδες αφότου έκλεισαν για δεύτερη φορά. Οι γονείς είχαν παραπονεθεί ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια είχαν αρχίσει να λειτουργούν, αλλά όχι τα σχολεία. Την ερχόμενη εβδομάδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων πρόκειται να συζητήσουν τη διάθεση του εμβολίου με την ομάδα, που ονομάζεται Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης. Ο Φάουτσι είπε ότι το εμβόλιο προσέφερε «φως στην άκρη του τούνελ».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ