Αποφυλακίστηκε η μητέρα που σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά - Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους

Αποφυλακίστηκε η μητέρα που σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά - Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους Facebook Twitter
0

Μια μητέρα που φυλακίστηκε επειδή σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά αφέθηκε ελεύθερη. 

Η Mairead Philpott καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών το 2013 για τη δολοφονία των παιδιών της, μέσα στο σπίτι τους στο Ντέρμπι, ένα χρόνο νωρίτερα. 

Τα παιδιά Jade Philpott, 10 ετών, John, 9 ετών, Jack, 7 ετών, Jesse, 6 ετών, και Jayden, 5 ετών, πέθαναν το πρωινό της πυρκαγιάς. Ο 13χρονος Duwayne πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είπε πως δεν σχολιάζει μεμονωμένες υποθέσεις. «Εγκληματίες που αποφυλακίζονται με αναστολή αντιμετωπίζουν αυστηρούς κανόνες και μπορεί να επιστρέψουν στη φυλακή αν τους παραβιάσουν», σημείωσε εκπρόσωπος. 

Αποφυλακίστηκε η μητέρα που σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά - Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους Facebook Twitter

Η εφημερίδα Sun μετέδωσε πως η 39χρονη αποφυλακίστηκε, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας είπε ότι χρειαζόταν να εκτίσει μόνο τη μισή ποινή της. 

Τα παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο Mick Philpott έριξε βενζίνη στο πάτωμα του σπιτιού και του έβαλε φωτιά στις 11 Μαΐου, ενώ η Mairead μιλούσε με τις πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο 63χρονος έβαλε τη φωτιά σε μια προσπάθεια να παγιδεύσει την πρώην σύντροφό του και να κερδίσει την επιμέλεια των παιδιών, αλλά δεν εκτίμησε σωστά πόσο γρήγορα θα εξαπλωνόταν. 

«Ήταν ένα σχέδιο που εξελίχθηκε φρικτά λάθος», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι κατήγοροι. Η αρμόδια εισαγγελέας, στην καταδικαστική απόφαση, σημείωσε πως η ιδέα ήταν ξεκάθαρα του Mick Philpott.

Ωστόσο πρόσθεσε πως τα παιδιά της Mairead πέθαναν επειδή εκείνη έβαλε σε προτεραιότητα τον σύζυγό της. 

Αποφυλακίστηκε η μητέρα που σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά - Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους Facebook Twitter

Ο Mick, που ήταν πατέρας πέντε εκ των παιδιών, κλήθηκε να εκτίσει ποινή τουλάχιστον 15 ετών για τον ρόλο του στη δολοφονία. Η Mairead με τον Paul Mosley, οικογενειακό φίλο που καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση 17 ετών, έπρεπε να εκτίσουν τη μισή τουλάχιστον ποινή τους, γι' αυτό και αφέθηκε ελεύθερη.  

Η Pauline Latham, βουλευτής των Συντηρητικών στην εκλογική περιφέρεια του Mid Derbyshire, είπε πως θα υποβάλλει ένσταση επειδή θεωρεί ότι η 39χρονη πρέπει να εκτίσει ισόβια για κάθε παιδί ξεχωριστά και «ποτέ να μην βγει από τη φυλακή». 

«Κανείς εδώ δεν θα ξεχάσει ποτέ τον θάνατο αυτών των έξι παιδιών. έχω σοκαριστεί που αφέθηκε ελεύθερη τόσο γρήγορα. Δεν είναι καν ούτε 18 μήνες για κάθε παιδί», σημείωσε. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM