Σίδνεϊ: Ένορκος κοιμήθηκε και ροχάλιζε σε δίκη για δολοφονία

Σίδνεϊ: Ένορκος κοιμήθηκε και ροχάλιζε σε δίκη για δολοφονία Facebook Twitter
0

Ένορκος σε δίκη για δολοφονία στο Σίδνεϊ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της επειδή την πήρε ο ύπνος και ροχάλιζε, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έμπαινε στο τελικό στάδιο έπειτα από τρεις μήνες. 

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, ήταν ανάμεσα στους 15 ενόρκους σε υπόθεση που αφορά την «πρόσληψη» εκτελεστή από συμμορία ναρκωτικών στο Σίδνεϊ, που κατέληξε να σκοτώσει παριστάμενο σε σπίτι, τον Φεβρουάριο του 2017.

Καθώς η εκδίκαση πλησίαζε στο τελικό στάδιο, ο δικαστής Πίτερ Χάμιλ παρατήρησε ότι η ένορκος «ξεκάθαρα κοιμόταν για κάποιο χρονικό διάστημα». Ο δικαστής ανέφερε ότι το παρατήρησε αυτό επειδή συνεργάτες του του είχαν επισημάνει την «υπνηλία» της συγκεκριμένης.

«Χθες, μέλη του προσωπικού ξανά έστρεψαν την προσοχή μου στην ένορκη και όλοι τους όχι μόνο μπορούσαν να δουν ότι φαινόταν να κοιμάται, αλλά μπορούσαν να την ακούσουν να ροχαλίζει», ανέφερε ακόμη ο Χάμιλ.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν μπορούσε να ακούσει τα ροχαλητά, αλλά ήταν εμφανές ότι ένορκος που ήταν κοντά στη γυναίκα «ολοφάνερα είχε επίγνωση του προβλήματος». Η ένορκος κοιμόταν σε τουλάχιστον τέσσερις ξεχωριστές περιπτώσεις κατά τις οποίες κατέθεσαν οι ερευνητές της αστυνομίας, όπως και κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης του εισαγγελέα.

«Η αδυναμία της ενόρκου να παραμείνει ξύπνια... με έκανε να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι υπάρχει λόγος που επηρεάζει την ικανότητά της να εκτελέσει τα καθήκοντα ενός ενόρκου», επεσήμανε ο δικαστής.

Όταν ενημερώθηκε ότι απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της, η ένορκος αποκάλυψε ότι υπάρχει ιατρικός λόγος για την κατάστασή της. «Πρέπει να καταγραφεί ότι η ένορκος ήταν επιμελής και προσεκτική μέχρι περίπου την τελευταία εβδομάδα της δίκης και η αδυναμία της να παραμείνει ξύπνια είναι κατανοητή και εκτός του ελέγχου της», είπε ο δικαστής.

Η απόφαση για την ένορκο ελήφθη στις 3 Νοεμβρίου αλλά έγινε γνωστή την Τετάρτη, όταν το σώμα των ενόρκων ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για τη δίκη που κράτησε τρεις μήνες. Ο εκτελεστής Γινγκ Τσενγκ Λούο και οι συνεργάτες του, Τζαϊγιού «Ντα Γιου» Λιού και Ίαν «Μάικλ» Φαν κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του 37χρονου Κιν Γου όπως και επειδή πυροβόλησαν με την πρόθεση να σκοτώσουν τον Γιουν Τζιά, την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ